Bostancı Dedeman, “Sanatsız olmaz” dedi

Yazar:

Sosyal sorumluluk projelerinde de ön saflarda rastladığımız Türkiye’nin yerli otel zinciri Dedeman, “Sanatsız olmaz” diyerek Bostancı’daki otelinin girişini sanat galerisi olarak düzenledi. Modern resim sanatının önde gelen isimlerinden Pınar Kanber’in kurucusu ve küratörü olduğu “Part Gallery” konseptiyle, Nisan ayından itibaren plastik sanatların ünlü isimleri ve eserleri artık Bostancı Dedeman Otel’de izlenebilecek.

Bostancı Dedeman

Nadir Kadakal, Pınar Kanber ve Hikmet Çetinkaya…

İLK MERHABA HİKMET ÇETİNKAYA İLE…

Bostancı Dedeman Otel bünyesindeki Part Gallery’nin ilk konuğu, gelincik resimleriyle tanınan Hikmet Çetinkaya oldu. Sanatçının 80 x 100 cm ebatlarında yaptığı gelincik tablosu ve sanatçının eserlerinden esinlenerek hazırlanan kıyafetler, müzayedeci Rahmi Çöğendez tarafından açık artırmayla satışa sunuldu. Müzayedenin geliri Otizmli Güçlü Aile Derneği’ne (OGAD) bağışlanırken, serginin 11 Mayıs 2017 tarihine kadar ziyarete açık olacağı belirtildi.

Bostancı Dedeman Otel

“SANATIN ve SANATÇININ YANINDA OLACAĞIZ…”

Dedeman Ailesi olarak böyle bir sanat etkinliğinin içinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Bostancı Dedeman Otel Genel Müdürü Nadir Kadakal, yıl içerisinde çok değerli sanatçıları ağırlayacaklarının müjdesini verdi. Kadakal, Dedeman Ailesi’nin kültür sanata bakışını ise şöyle özetledi: “Kültür ve sanat, toplumların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Kültür ve sanatı tüketen toplumlar, yaşamı biriktiren toplumlardır. Bu toplumlar barış, sevgi, kardeşliği barındırır. Büyük Atatürk’ün dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Mustafa Kemal Atatürk, devrimleriyle de bu sözünü desteklemiştir. Cumhuriyet devrimi, kültür-sanat olduğu kadar aynı zamanda bir kadın devrimidir de. Dedeman olarak sanata olan katkılarımız bu anlayışla devam edecektir.”

hikmet çetinkaya

HİKMET ÇETİNKAYA HAKKINDA…

1958 yılında Konya Hasanşeyh’de doğdu. Denizli’de tamamladığı lise eğitiminin ardından Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden 1982 yılında mezun oldu. Türkiye ve diğer ülkelerde uluslararası düzeyde sayısız sanat fuarına katıldı. 2001 yılında davet edildiği İsveç Stockholm Uluslararası Dünya Sanat Fuarı’nda ülkesini başarı ile temsil etti. Bu fuar sanatçının dönüm noktası oldu, gelincik temalı çalışmalarına yoğunlaştı ve “Gelincik Adam’’ diye anılmaya başlandı. Türkiye’deki atölyesinin yanında, sanat çalışmalarına 2002 yılında Paris’te açtığı atölyesinde beş yıl devam etti. Çetinkaya, Arc-En-Ciel Maison D’art Paris adında bir sanat evi açarak, birçok sanatsal etkinlikte bulundu.

Bostancı Dedeman

121 KİŞİSEL, 800’DEN FAZLA KARMA SERGİ…

2013 yılında Kanada Toronto’da kurduğu atölyesinde ve Türkiye Ankara’daki atölyesinde eşzamanlı olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’den katılan 45 sanatçı ile birlikte Paris-Unesco’da sergi organizasyonunu gerçekleştirdi. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek üzere Atina ve Patmos, Girit, Santorini, Mikanos adalarında “Anadolu’dan Esintiler” adında sanat etkinlikleri yaptı. Bulgaristan-Plovdiv, Avusturya-Pörchlan, Kanada-Montreal, Ottowa ve Toronto kentlerinde, Kırgızistan-Bişkek’te, Avustralya-Canbera’da sanat sempozyumlarına katılarak canlı performanslar sundu, seminerler verdi. Amerika, Kanada, Rusya, Avusturya, Fransa, Çin, Avustralya, Yunanistan, Bulgaristan, Kırgızistan, Sırbistan ve Kıbrıs’ta,  40’ı yurtdışında olmak üzere 121 kişisel ve 800’den fazla karma sergiye katıldı.

Bostancı Dedeman

10 BİNDEN FAZLA ESERE İMZA ATTI…

1976 yılında başlayıp, 40 yıldır elinden bırakmadığı fırçasıyla 10 binden fazla çalışmasını sanat dünyasına kazandırdı. Halk TV’de 60 programlık “Hikmet Çetinkaya’nın Atölyesi” adı altında kültür-sanat programları hazırladı ve sundu. Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Nazım Hikmet Kongre & Sanat Merkezi’ndeki sergi mekânına “Hikmet Çetinkaya Sergi Alanı” adı verilerek, sanatçıya yaşamındaki en büyük ödül verildi. Fotoğraf Sanatı Kurumu’nda (FSK) ilk defa, Tekin Ertuğ Atölyesi’nde fotoğraf sanatçısı Selma Seyitdanlıoğlu tarafından sanatçının belgeseli hazırlandı ve sunuldu. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesidir.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın