Nazan Erkmen, yeniden Doğuş Üniversitesi’ne dekan oldu

Yazar:

Prof. Nazan Erkmen, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı oldu. Uzun yıllar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde asistan, öğretim üyesi, dekan yardımcısı ve dekan olarak pek çok sanatçının yetişmesinde imzası olan ünlü hoca, Doğuş Üniversitesi’ndeki görevine yeniden döndü.

Geçtiğimiz yıllarda üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde dekan ve öğretim üyesi, Grafik Bölüm Başkanı olarak görev alan Prof. Nazan Erkmen’in bu göreve tekrar getirilmesinde öğrencilerin ısrarlı taleplerinin etkili olduğu bildirildi.

BRATISLAVA BİENALİ’NDE JÜRİ ÜYESİ…

Prof. Nazan Erkmen’in bir başka başarısı, Slovakya’da 1976 yılından beri düzenlenmekte olan Uluslararası Bratislava İllüstrasyon Bienali’nde ülkemizi temsil etmek üzere jüri üyesi seçilmesiydi. Bienal’de jüri üyesi olarak Rusya’dan Anastasia Arkhipova, İsveç’ten Helena Bergendahl, Slovakya’dan Karol Felix, İngiltere’den Piet Grobler, İspanya’dan Maria Jesus Gil, Gana’dan Agnes Gyr, Japonya’dan Yukiko Hiromatsu, Brezilya’dan Roger Mello, Çek Cumhuriyeti’nden Frantisek Skala, İsviçre’den Nina Wehrle gibi ünlü sanatçılar yer almıştı.

PROF. NAZAN ERKMEN HAKKINDA…

Prof. Nazan Erkmen, 1945’de Balıkesir’de doğdu. Lisans, yüksek lisans, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 1994′de doçent ve 1996′da profesör oldu. 2006-2012 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seçimle gelen ilk kadın dekan olarak görev yaptı. Daha sonra, 2011-2014 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde de dekanlık yaptı. Çocuklar ve büyükler için 100’ün üstünde kitap resimledi. Resimlediği önemli kitaplar arasında Gılgamış Efsanesi, Dede Korkut Öyküleri, Ömer Hayyam Şiirleri, Bir Bennu’dur İstanbul bulunmakta. Karıncanın Anıları, Kör Kedi ve Sevdalı Fare, İstanbul Efsaneleri, Mim. Cengiz Bektaş’ın yazdığı “Kuşun Kanadında” kitapları yayımlandı. Bunların yanı sıra sayısız kitap kapağı, afiş, şiir ve öykü resimlemeleri, aktüel ve kültürel dergilerde illüstrasyonları yayımlandı. 1998 ve 2000′de Japonya ve Bratislava “Selected World Illustrators Biennal” (Seçilmiş Dünya İllüstratörleri Bienali)’ne seçildi. Posta Genel Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Intercept Pullar-Masalllar ve Efsaneler Serisi”, “Atatürk”, “23 Nisan” başlığı altında pulları basıldı.

YURT DIŞINDAKİ BAŞARILARI İLE GURUR KAYNAĞI…

Ülkemizde olduğu kadar yurt dışındaki başarıları ile tanınan sanatçı, Doğu Avrupa İllüstrasyon Bienali’nde aldığı ödül ile “Seçilmiş Dünya İllüstratörleri” arasında yer aldı. 2009 yılında Polonya Resim Bienali ve 2010 yılında Çek Cumhuriyeti, Pilsen IV. Resim Bienali ve 2010 yılında Üsküp Uluslararası Afiş Yarışması’nda, 2011-2012 yıllarında Polonya, Üsküp, Pilsen Çizgi Bienallerinde jüri üyesi olarak görev yaptı.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın