“Melek Yüzler”, UDF üyeleri için buluştu

Yazar:

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun “Kuruluş Yıldönümü ve Melek Yüzler Gecesi”, 27 Şubat Salı günü Sheraton Hotel Ataşehir’de yapıldı. Muazzez Abacı, Selami Şahin, Ferman Toprak, Didem Taslan başta olmak üzere pek çok ünlü ismin katıldığı etkinlik, tek kelime ile muhteşemdi.

Gece, Afrin harekatı başta olmak üzere şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, gecenin açılış konuşmasını yaptı. Yurtiçinde 17 şehir, yurtdışında 22 ülkede yapılanmalarını tamamladıkları bilgisini konuklarla paylaşan Tuncay; “Ana hedefimiz etkili sosyal politikalar üreterek, Türkiye’de ve yurt dışında down sendromlu bireylerin eğitim, kültür, sanat, sağlık, istihdam gibi alanlarda öncü bireyler olmasına katkı sağlamak” dedi.

FİLİSTİNLİ MUHAMMAD AL-TAWEEL, KONUKLAR ARASINDAYDI…

Gecede İsrail askerleri tarafından El-Halil’de gözaltına almasının ardından Uluslararası Down Sendromu Federasyonu aracılığıyla Türkiye’ye getirilen down sendromlu Muhammad Al-Taweel de vardı. Ailesiyle birlikte UDF’nin konuğu olarak davete katılan Al-Taweel, UDF Genel Sekreteri Aydan Gömügen Tuncay’a desteklerinden dolayı bir şükran plaketi takdim etti.

MÜZAYEDE DÜZENLENDİ…

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun aldığı son derece anlamlı bir karar da etkinlikte Başkan Muhammed Abdullah Tuncay tarafından tekrar edildi. Bu karar, küçük hesaplar peşinde koşan bazı dernekler gibi davetiye, bilet satışı yapmama kararıydı. Bunun yerine müzayede düzenlemeyi tercih eden dernek daha kalıcı, daha anlamlı ve daha verimli bir iş yapmış oldu. Bu gece için de bir müzayede düzenlendi. Konuklar değerli objelere sahip olurken, aynı zamanda hayırlı bir işe de katkı vermiş oldular.

HER ŞEY 1 FARKLI OLACAK…

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nun bir başka misyonunun da farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren UDF Genel Sekreteri Aydan Gömügen Tuncay; “İnsan DNA’sında bulunan 21 kromozom çiftinde fazladan 1 kromozom bulunması durumu ile ortaya çıkan down sendromu hakkında kamuoyu farkındalığını yükseltmeyi amaçladık. Bu nedenle 2018 yılı boyunca yapacağımız tüm etkinliklerde ‘Her Şey 1 Farklı Olacak’ sloganını kullanacağız” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu

Geceye katılanlar arasında Akasya Kentsel Hizmetler İşletme Müdürü Tuba Patlar, Kadıköy Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Canan Toprakkaya ve Emel Ercan İletişim’den Emel Ercan da vardı…

Geceyi unutulmaz kılan etkinlik ise, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu üyelerinin sergiledikleri performanslar oldu. Bunlar arasında en çok alkışı toplayan folklor gösteri oldu…     

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın