Cadde trafiğe kapatıldı, Kadıköy felç oldu!

Yazar: Pınar Baltacı

Kadıköy ve çevresinin ulaşımında önemli bir nokta olan Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, 11 Kasım Pazartesi günü sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu, Haydarpaşa Garı ile bağlantı görevi gören İbrahimağa Köprüsü’nün Marmaray Projesi kapsamında yıkılarak yeniden yapılmasına karar verdi. Çalışmaların 4 Nisan 2020 tarihinde tamamlanması öngörülürken, özellikle Rasimpaşa Mahallesi’nde yaşanan trafik sıkışıklığı semt sakinlerinin tepkisiyle karşılandı.

Kadıköy
HAYDARPAŞA KÖPRÜSÜ ÇİFT YÖNDE ÇALIŞIYOR

Yetkililerin ulaşım için Orgeneral Şahap Gürler Caddesi’ni tercih edenlere uyarıları ise şöyle: 180 gün boyunca Çevreyolu, Avrasya Tüneli ve Üsküdar bölgelerine erişim, Tıbbiye Köprüsü ile Behiç Bey Sokağı üzerinden gerçekleşecek. Dr. Eyüp Aksoy, Taşköprü ve Sarayardı caddelerine bağlantı noktaları ise kapalı olacak. Çalışmalar süresince 56 İETT hattındaki 507 araç, günlük 2 bin 578 sefer ile Behiç Bey Sokağı’ndan geçecek. Yeni düzenlemeyle tek yön olarak hizmet veren Haydarpaşa Köprüsü de çift yön olarak çalışmaya başladı ve Kadıköy yönünde şerit daralması meydana geldi.

EN BÜYÜK ZARARI RASİMPAŞA MAHALLESİ GÖRDÜ

11 Kasım Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde Üsküdar-Kadıköy bağlantı noktasından başlayan trafik sıkışıklığı, Tıbbiye Caddesi boyunca devam etti. Araçların alternatif olarak zaten dar olan ve özellikle acil durumlarda geçişi zorlaştıran Rasimpaşa Mahallesi sokaklarını kullanması, semt sakinlerince tepkiyle karşılandı. Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu, Kadıköy Life Dergisi’ne yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

UKOME MAHALLEYİ UYDUDAN İZLİYOR…

“Sabahtan bu yana mahalle içerisinde araç trafiği sürüyor. Büyük araç ve otobüslerin mahalleyi kullanması sonucunda sokaklarımız zarar gördü. Adım atamayacak noktaya geldik. Bir yangın çıksa itfaiye araçları, hastamız olsa ambulanslar giremeyecek. İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, şu an uydudan mahalleye bakıyor. Mahalle sakinleri olarak en kısa zamanda çözüm bulunmasını bekliyoruz.”

Kadıköy
Kadıköy
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın