Ne oluyor? Ne yapmak istiyorsunuz?

Yazar: Batuhan Karaman

10 Temmuz gecesi, saat bir sonraki günden ilk dakikaları almaya başladığında Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda rastladığımız görüntüler bizi adeta dehşete düşürdü. Ellerimiz titreyerek de olsa çekebildiğimiz görüntülerin gerçek olup olmadığı ya da bugünlere mi ait olduğuna dair sorgulamanız olabileceğini düşünüyoruz. Ancak hiç düşünmeyin, maalesef gerçek!

TÜKENMİŞLİĞİN DIŞAVURUMU…

Dünya olarak bir anlamda karantina altında bulunduğumuzu, malum Covid-19 virüsünü taşıyanların sayısının 13 milyonu geçtiğini, sadece bir günde 250 bin kişiye teşhis konulduğunu, ölü sayısının 600 bine yaklaştığını bilerek bu gerçeklerin göz ardı edilmesine tanık olmak, kabul etmek elbette zor. Yaşananlar için nasıl bir yorumda bulunmak gerektiğini bilemiyoruz, ancak tükenmişliğin dışavurumu olarak değerlendirdiğimizi belirtmeliyiz.

ÖZGÜRLÜK, ÖZGÜRLÜK, ÖZGÜRLÜK…

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm sorumluluk sahibi insanların sürekli uyarılarda bulunuyor olmalarına rağmen görüntüler için bazılarımız; “Burası özgür bir ülke, burası Kadıköy. Yani özgürlüğün en yüksek seviyede yaşandığı yer. Herşeyden taviz veririz, özgürlüğümüzden asla vermeyiz” diyeceklerdir.

NASIL BİR TEHLİKE UNSURU OLABİLECEKLERİNİN FARKINDA DEĞİLLER…

Ancak buna kesinlikle katılamayacağız. Zira, saatler gece yarısı ve kalabalığın tamamı alkolün etkisinde. Aralarında yabancılar da var. Hiçbirinde maske takılı değil. Daha da kötüsü, toplum için nasıl bir tehlike unsuru olabileceklerinin farkında değiller! Bu insanlar birbirlerine sarılıp, oynayıp zıpladıktan sonra evlerine veya kaldıkları yerlere gidecekler. Giderken de insanların yoğun olarak kullandığı alanlardan geçecekler, toplu taşıma araçlarını kullanacaklar.

BİLDİĞİNİZ KADIKÖYLÜ OLAMAZLAR…

Hemen ve de altını çizerek bir kez daha belirtmek isteriz ki, bu insanlar kesinlikle Kadıköylü değil! Kadıköy’ün fikir anlamında özgürlük kavramının merkezi olduğunu yanlış anlayan bu insanlar, gündüz gerekli tepkiyi göreceklerini bildiklerinden gecenin ileri saatlerini tercih ediyorlar.

Ne oluyor? Ne yapmak istiyorsunuz?
KAYITLI NÜFUS 450 BİN, MİSAFİR İLE 600 BİN…

Kadıköy’ün kayıtlı nüfus bilgilerinin 450 binin biraz üzerinde olmasına rağmen, son yıllarda cazibe merkezi haline gelmiş olması nedeniyle özellikle hafta sonlarında bu sayının 600 binlere yaklaştığı, hatta çoğu kez daha da üzerine çıktığı biliniyor. Bu durum, virüs bulaşma riskini de arttıran bir unsur olarak görülüyor. Bu nedenle yapılacak olan şey dikkatli olmak, uyarılarda bulunmak ve bulunulmasını sağlamak.

Ne oluyor? Ne yapmak istiyorsunuz?
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın