2010′un en önemli sanat ve tasarım buluşması İstanbul’da…

Yazar:

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 7-30 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştireceği “5. Uluslararası Öğrenci Trienali”nin tanıtım toplantısı, MÜGSF Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen ve 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra’nın katılımıyla Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Prof. Dr. Nazan Erkmen, Trienalin amacını şöyle özetledi: “Türkiye’de yer alan güzel sanatlar fakültelerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından sanat ve tasarım okullarının katıldığı bu etkinlik; dünya gençlerini bir araya getirerek, dünyada sanat eğitiminin geleceğine ilişkin ipuçlarını vermektedir. Uluslararası sanat ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir haberleşme ve etkileşim ağı kurmasına olanak tanımak; dünyadaki farklı eğitim biçimlerini, farklı yaratıcılıkları, dünyanın değişik sanat anlayışlarını ve sanatın çeşitliliğini gözler önüne serebilmek, Trienalin en önemli hedeflerinden biridir. Ayrıca bu uluslararası etkinlik, Türkiye’yi yaratıcı gençler aracılığı ile tüm dünyaya tanıtabilmeye de olanak sağlamaktadır.”

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra ise, 2010 Ajansı’nın görsel sanatlar etkinlikleri içinde Trienal’in önemli bir yer tuttuğunu ifade ederken; etkinliğin sürekliliğine ve gençleri bir araya getirerek, kültür-sanat ortamına sağladığı katkının önemine değindi. 

Uluslararası alanda tüm dünyada kendini tanıtmayı başaran Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu yıl “5. Uluslararası Öğrenci Trienali”ni, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde, dünyanın 4 kıtasından katılan 44 ülke, 93 kurum ve 500’ü aşkın uluslararası öğrenci ile kutlayacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın