Bağdat Caddesi’ndeki “Küba Rüzgarı”

Yazar:

Bağdat Caddesi, kendisini uluslararası kaliteye ulaştıran kafeleri ve şıklıklarıyla olduğu kadar, mönüleri ve etkinlikleri ile de sık sık gündeme geliyor.

Erenköy’deki Home Store Cafe, mönüsünde bulunan dillere destan seçeneklerinin yanında, düzenlediği etkinliklerle de Türkiye vitrini kabul edilen Bağdat Caddesi için önemli bir misyonu yerine getiriyor…

Cadde’de Küba esintileri…

Home Store Cafe, 6 yıldan beri Türkiye’de bulunan dünyaca ünlü Havana Salsa Grubu’nu, Bağdat Caddesi müdavimleri ile buluşturdu. Grup o kadar yoğun ilgi gördü ki, Küba Devrimi ile bütünleşen “Hasta-Siempre Comandante” adlı şarkı tam 3 defa seslendirildi.

Küba’nın mistik coşkusu Cadde’de!

Müziğinin ruhunda Küba’nın mistik coşkusu, sözlerinde Comandante Che Guevara’nın sıradışı yaşamına gönderilen yalın ve içten selam olunca, Home Store Cafe’nin içinde ve dışında olan konuklar, Hasta Siempre’yı tekrar tekrar dinleyip tempo tutarak unutulmaz bir güne imza attılar.

Kalipso Kralı Metin Ersoy da izledi…

Grubun Pazar günü, saat 16.30’da özel bir program yapacağı haberini www.kadikoylife.com portalından öğrenen ünlü Kalipso Kralı Metin Ersoy, oğlu Emir ile birlikte mekâna gelerek “Havana Salsa” grubunu izledi. Ersoy’un, Türkiye’nin ilk ve tek Kalipso Kralı olduğunu öğrenen Havana Salsa Grubu’nun kurucusu Luis Enrique Hendrickson Gonzalez,  arkadaşlarını da yanına alarak Usta’ya saygı gösterisinde bulundu.

Tekrarı istendi…

Programın sonunda, Home Store Cafe’nin tüm konukları Müdür Doğan Gür’ün yanına giderek, grubun sergilediği performanstan çok memnun kaldıklarını, en kısa zamanda tekrar gelmesini istediler.

Altı yıldan beri Türkiye’deler…

6 yıl önce Türkiye’ye tatil için gelen grubun lideri Luis Enrique Hendrickson Gonzalez, Marmaris’te tatil yaparken, kendisi gibi tatilini geçirmekte olan Nurgül Hanay ile tanışır. Daha sonra evliliğe kadar giden birliktelik, böylesine özgün bir grubun da doğmasına neden olur. İşte, Nurgül Hanay kuruculuğunda Havana Salsa Grubu’nu olşturan isimler: Luis Enrique Hendrickson Gonzalez, Laira Esther Ramırez Pupo, Bladimir Nelson Sanchez, Willian Torres Estupınan,  Orlando Velazquez Puig ve Julio Jose Lopez Perez…

isadamla

İşadamlarından gençlere…

Havana Salsa Grubu’nun izleyici profili de farklıydı. İşadamlarından gençlere, çocuklardan müzisyenlere kadar hepsi aynı anda, aynı alanda birlikte alkışladılar. Blanco Grubu Marmara Bölgesi Müdürü Atilla Değer ile Unicorn Capital’den Gürsel Çankaya, eşleri ve çocukları ile grubu büyük bir hayranlıkla izlediler. Atilla Değer, Melis Değer, Cemile Değer, Neşe Çankaya, Dilara Çankaya ve Gürsel Çankaya…

Cadde Cuba Grup (79)

Metin Ersoy’la hatıra fotoğrafı çektirdiler…

Türkiye’nin ilk ve tek kalipso kralı Metin Ersoy’un mekânda olduğunu öğrenen Havana Salsa Grubu’nun kurucusu Gonzalez,  arkadaşlarını da yanına alarak Metin Ersoy’un masasına geldi. Usta’ya saygı gösterisinde bulunan grup, birlikte hatıra fotografı çektirdiler.

Cadde Cuba Grup (129)

Grubun tek bayan solisti Laira Esther Ramirez, Home Store Erenköy Mağaza Müdürü Murat Aydın ve ünlü astrolog Levent Koyuncu ile dans ederken; erkek solist Luis Enrique Hendrickson Gonzalez’in, Cadde’nin tanınmış simalarından Tülay Hanım’ı tam 20 dakika boyunca döndürmesi büyük alkış aldı…

Cadde Cuba Grup (164)

Cadde Cuba Grup (59)

Cadde Cuba Grup (72)

 

 

 

 

 

 

 

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın