Yeditepe Eczacılık ilk mezunlarını verdi…

Yazar:

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, beş yıl önce uygulamaya koyduğu yeni programla başladığı eğitim döneminin sonunda ilk mezunlarını verdi.

Toplamda 345 öğrencinin eğitim gördüğü Eczacılık Fakültesi, bu dönem 21 mezun verdi. Yerleşke içinde bir de mezuniyet töreni düzenledi.
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ve İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör’ün bizzat katıldığı törende, hayli duygulu anlar yaşandı. 
“Bizler için uğurlama, sizler için kutlama…”
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Erol; “Mezuniyet; gurur ve umut gibi, adeta insanın ayağını yerden kesen bir duygudur. Burada ilk mezunlarımızı vermenin yanı sıra, yeni gelen nesilleri de geleceğe hazırlamak gibi bir görevimiz var. Fakültemizin çok kısa sayılabilecek mazisi içinde, ülkemizin en başarılı okulları arasına girmesi ve iyi bir yere gelmesi elbette tesadüf değilidir. Fazlasıyla eminim ki, bugün mezun verdiğimiz eczacılarımız, bu özelliğimizin bayrağını coşkuyla dalgalandıracaklardır” dedi.
Dekan Dilek Erol: “Bugün hem hocayım, hem de veliyim…”
Prof. Dr. Dilek Erol; “Hocalık yaşamım boyunca mezuniyet törenleri benim için hep uğurlama, mezun olan öğrencilerim ve aileleri için ise kutlama olmuştur. Ama bugün, ben hem hocayım, hem de veliyim. Çünkü biricik kızım İpek de, bu fakültenin ilk mezunları arasında ve sizlerin huzurunda…” diyerek, salonu dolduran konuklardan büyük alkış aldı.

Melike Kutlay, İpek Erol ve Merve Kutlubay…
Fakülte’nin ilk üç derecesini paylaşan isimler Melike Kutlay, İpek Erol ve Merve Kutlubay olarak sıralanırken, 21 mezunun tamamının dayanışma içinde olduğu gözleniyordu…

Kadıköy Life aracılığıyla hocalarına teşekkür gönderdiler…
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Erol yönetimindeki fakülteden mezun olan öğrenciler, tören sonrasında Dilek Erol başta olmak üzere; Prof. Dr. Hülya Akgün, Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Doç. Dr. Meriç Köksal ve diğer hoca ve yöneticilere, bir teşekkür de Kadıköy Life Dergisi aracalığıyla göndermek istediklerini söylediler. Onların bu isteğini elbette yerine getiriyoruz

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın