Bu gözyaşları ve heyecan ile tüm engeller aşılıyor

Yazar: Haber Merkezi

Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle engelliler için atılacak her adım, daha güzel bir hayatın da temel taşlarını oluşturuyor. Serebral palsili (spastik) çocuklar konusunda ciddi farkındalık oluştururken toplumu da daha dolu dolu, hareketli bir yaşantıya kavuşturmayı amaçlayan “Steptember” projesinin yeni ayağı için düğmeye basıldı. Türkiye’de bu yönde uzun yıllardır sembol hale gelen Dilek Sabancı, hıçkıra hıçkıra ağlayarak milyonları engelli çocukları kurtarmak ve topluma kazandırmak için desteğe davet etti.

Kadıköy Life ve TOURMAG Turizm Dergileri objektiflerine yansıyan o anlarda Zorlu Center’da duygular had safhaya çıktı. Etkinliğin ayrıntılarına yönelik bazı notlar ise şöyle: “Steptember” projesi, Türkiye genelinde 4 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında dördüncü kez gerçekleştirilecek. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu, 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi, yeni bir dönemin de kapılarını aralamayı amaçlıyor.

EVGİN’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR…

Avustralya’da 2011 yılı itibariyle başlayan projeye Türkiye’nin 2014 yılında dahil olduğuna dikkat çeken Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, dünyada 17 milyon serebral palsi hastası bulunduğunu açıkladı. Evgin, Türkiye’de bu sayının 600 bin civarında olduğunun tahmin edildiğini belirtirken, mevcut rakamın çok ciddi bir nüfus kitlesini oluşturduğunu, Türkiye’de her bin canlı doğumdan 4,4’ü serebral palsi teşhisi alınırken, bir anlamda ülkemizde her 8 saatte bir serebral palsili çocuk dünyaya geldiğini vurguladı.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN GÜNDE 10 BİN ADIM…

Dörder kişilik takımlar oluşturarak hedeflenen adım sayısına ulaşmaya çalışan katılımcılardan, aynı zamanda bağış toplamalarını da istediklerini dile getiren Nigar Evgin’in mesajlarının bir kısmında şu ifadeler de yer aldı: “Bu proje ile Eylül ayında her gün 10 bin adım atın ve serebral palsi konusunda çevrenizde farkındalık yaratın. Bu engel konusunda arkadaşlarınıza bilgi verin, çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu rehabilitasyon hizmetlerine kavuşmaları için umut olun ve çevrenizden bağış toplayın. Bu sene Kurban Bayramı dolayısıyla 4 Eylül’de başlayacağız, 1 Ekim’de sona erecek 28 günlük bir etkinlik. Aslında dahil olmak çok kolay. www.steptember.org.tr adlı web sitesinden kayıt olabiliyorsunuz. Üç yılda 865 bin lira para topladık. Bu bağışlarla geçtiğimiz üç yılda 500 bebeğimize, çocuğumuza, gencimize dokunduk. Onlara eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verdik. Bir de Riskli Bebek İzleme Kitabı çıkardık. Bu sene 600 bin lira hedefine ulaşmayı bekliyoruz. Bin 250 takımla, yani takriben 5 bin kişiyle Eylül ayı boyunca yürüyor ve koşuyor olacağız.”

DİLEK SABANCI HEM AĞLADI, HEM DE AĞLATTI…

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Dilek Sabancı, bağış ve katkılar sayesinde serebral palsili çocukların okuyabilmesinin, rehabilitasyonunun ve geleceğe hazırlanabilmesinin sağlanabildiğini belirtti. Sabancı, Avrupa ve Batılı ülkelerin vakıf ve dayanışma gibi sosyal aktivitelerle kalkınabildiğine dikkat çekerken; şu cümlelerle hem ağladı, hem de milyonları desteğe davet etti:

HERKES POTANSİYEL ENGELLİ OLABİLİR, HİÇBİR ŞEYİN GARANTİSİ YOK…

“Onlar ‘Benim başıma geldi, onun için yapıyorum’ demiyorlar. Önemli olan, başına gelmeden de bir şeyler yapabilmek. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Herkes potansiyel engelli olabilir. Bunun da unutulmaması lazım. Benim gibi kişilerin de çok aktif olması lazım. Sevgili babam Sakıp Sabancı’yı böyle bir kuruluşu kurduğu için, böyle bir şeye destek olduğu için anıyorum. Bugünlere geldik, inşallah o da görüyordur. Böyle bir kurum Türkiye’de yok, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı gibi. Bu da bizim, Sabancı ailesinin iftihar edilecek konularından biri. Çok iyi bir ekibimiz var, canla başla çalışıyor.”

ÖMÜR, GÜNE DAMGASINI VURDU…

Serebral palsili 4 yaşındaki Ömür’ün annesi Nilay Gül, Steptember projesinin kızına büyük yararları olduğunu katılımcılarla paylaştı. Ömür’ün bağışlarla hidroterapiden faydalandığını dile getiren anne Gül, projeye destek arttıkça geleceğin kurtulacağını vurguladı. Ömür, şirin tavırlarıyla etkinliğe damgasını vurdu.

GÜNDE 10 BİN ADIM ÇOK KOLAY…

Proje gönüllüsü Şah Yaycı ise bir günde 10 bin adım atmanın zor olmadığına dikkat çekerek, çeşitli değerleri ve planlamaları ortaya koydu. Egzersiz uzmanı Murat Bür; Türkiye’de nüfusun yüzde 75’inin hareketsiz olduğunu ve bunun ciddi sorunları beraberinde getirdiğini açıkladı.

Dilek Sabancı, bağış ve katkılar sayesinde serebral palsili çocukların okuyabilmesinin, rehabilitasyonunun ve geleceğe hazırlanabilmesinin sağlanabildiğini belirtti…

Egzersiz uzmanı Murat Bür; “Steptember kapsamında Eylül ayı boyunca bisiklete binebilir, koşabilir, dans edebilir, yürüyebilir, yüzebilir ve bu esnada hem iş, hem de sosyal çevrenizi anlamlı bir bağış kampanyasına dahil edebilirsiniz” diyerek, bu kampanyanın içinde olduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti…

steptember

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın