Çocuklarının geleceğine “IŞIK” tutacaklar…

Yazar:

1885 yılında Selanik’te kurulan köklü eğitim kurumu Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, bünyesinde ilk kez “butik anaokulu” açıyor. Tuzla Çınarlıbahçe’de açılan yeni anaokulunun özel uygulamaları hakkında bilgi almak üzere, Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Erenköy Kampüsü’ne geliyoruz.

Erenköy Kampüsü’nün kapısını araladığınızda, önce mis gibi bir oksijen kokusu karşılıyor sizi… Ağaçların dansı eşliğinde balıkların evi, şirin bir havuz; yanında da tarihi köşk… İlk kez Türkiye’ye gelen bir turisti “saray bahçesi” diyerek tatlı bir şekilde kandırabileceğiniz kadar eşsiz bir atmosfer, Kadıköy’ün göbeğinde…

Saklı cenneti andıran kurumun Erenköy Kampüsü’nde gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, Türkiye’de ISO Kalite Belgesi’ne layık görülen ilk eğitim kurumu Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Anaokulu’nun Kurucu Müdürü Emir Boru, Osmanlı’dan günümüze gelen eğitim kurumunun çalışmalarına yönelik Kadıköy LIFE’a açıklamalarda bulundu:

 “VELİLERİMİZ BİZİ MUTLU ETTİ…”

İŞ GYO firması tarafından Tuzla’da inşa edilen site projesinde açılacak olan FMV Tuzla Çınarlıbahçe Işık Anaokulu, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Ekim ayı itibari ile faaliyete geçecektir. Bu süreçte velilerimizin okulumuza göstermiş oldukları yaklaşım bizleri onurlandırdı. “Bölgede Işık Okulları’nı ‘Kampüs’ olarak da görmek isteriz” diyen velilerimiz oldu. Okullarımızın orta vadeli planlarında yeni bölgelerde, yeni oluşumlar yaratma hedefleri mevcuttur. Bu bağlamda özellikle “Işık” markasını tercih eden velilerimiz için, arzu ettikleri yapılanma gerçekleştirilebilecektir. İlk etapta butik anaokulumuz, köklü ve modern eğitim anlayışı ile 60 öğrenciyi tek çatı altında toplayacaktır.

“YABANCI DİLİ İÇSELLEŞTİRMEK…”

Anaokulundan başlayarak tüm düzeylerde, öğrencilerimizin İngilizce eğitimlerine son derece önem veriyor ve “Işık” olarak fark yaratıyoruz. Kalıplaşmış öğretilerle değil, öğrencilerimiz günlük rutinlerde yaşayarak öğreniyorlar İngilizce’yi… Biri yabancı, diğeri Türk olmak üzere iki öğretmen eşliğinde yabancı dil dersleri sürdürülüyor. Bu uygulama ile uyum süreçleri gelişen öğrencilerimizin, öğrenme geçişinin hızlandığını da görmekteyiz. Ayrıca “oyun” temeline bağlı kalınarak hazırlanan tüm etkinliklerde öğrencilerimiz, eğlenerek ve ilgileri doğrultusunda keşfederek öğrenmenin mutluluğunu yaşamaktadır. “Okullarımızda oyun her gün garanti altına alınmıştır” sloganı, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin içselleştirdiği bir anlayıştır. Bu şekilde öğrencilerimiz, doğal çevresel koşullarının sınırlandırıldığı günümüzde, oyun keyfini hala yaşayabilme garantisi altındadır.

“ÇOCUKLARIMIZIN DOĞAL MALZEMELERLE KEŞFETMELERİ ÖNCELİKLİ…”

Günümüzde çocuklarımız genellikle suni ortamlarda yaşıyorlar. Başta okulumuzun fiziki koşulları olmak üzere onlara en büyük katkılarımızdan birinin, doğal yaşam ile buluşturmamız olduğunu düşünüyorum. Her ay gerçekleştirdiğimiz gezi programları ile çevrelerini ve farklı kültür değerlerini tanıyorlar. Kurumumuzda anaokulu öğrencilerimiz oyun hamuru ile değil; gerçek kil, kum ve su ile oynuyorlar. Hedefimiz, teknolojik enflasyon yaşadığımız çağda çocuklarımızın sağlığını koruyarak, doğal malzemelerle keşfetme dürtülerini ön plana çıkarmak, potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak…

“GELENEKSEL DEĞERLERİ UNUTMADAN EVRENSEL YAŞAMA HAZIRLAMAK…”

Erenköy Anaokulu’muzda 6 yıl önce başlatmış olduğumuz “Üç Nesil Oyun” projemizde, her yıl öğrencilerimiz ile büyükanne ve büyükbabaları bir araya getirerek, büyüklerimizin çocukluklarında oynadıkları oyunları birlikte oynuyoruz. Geçmişin geleneksel çocuk oyunlarının keyfini günümüzde tadıyoruz.

Günümüzde pek çok değerin değiştiğini, farklılaştığını biliyoruz; ancak oyunun sihirli gücü ile ilgili gerçekler değişmiyor. Çünkü oyun, kendi iç dinamiğini her zaman oluşturuyor. Yine biliyoruz ki;

  • Oyun, çocuğun eğlenmesinde ve eğitiminde olduğu kadar onun gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
  • Oyun oynayan çocuklar, oynamayan çocuklardan daha sağlıklı olarak, daha çabuk gelişiyorlar.
  • Çocuk oyun oynarken öğrenmeyi öğreniyor, oynarken edindiği bilgiler daha kalıcı ve etkili oluyor.
  • Oyunlar; sosyal, insanlara değer veren, doğayı önemseyen, algılama ve yorumlama gücü yüksek ve araştırmacı bireyler yetişmesinde çok önemli rol oynuyor.

Hangi çağda ve hangi kültürde olursa olsun, çocuğun olduğu her yerde oyun vardır. Bir çocuğun sevgiden sonra gelen en önemli ruhsal ihtiyacı oyundur. Oyun, çocuğun hayatı anlama yoludur.

“DÜNYA OYUN GÜNÜ” ETKİNLİĞİNİ PLANLIYORUZ…

Dünya genelinde 25 ülkede, 1999’dan beri 28 Mayıs’ta kutlanan “Dünya Oyun Günü” etkinlikleri, geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi – Marmara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiş, FMV Erenköy Işık Anaokulu olarak söz konusu etkinliklere katılımımız söz konusu olmuştu. Bu yıl ise “Üç Nesil Oyun” projemizi, “Dünya Oyun Günü” etkinlikleri ile uluslararası boyutta daha da zenginleştirmeyi planlıyoruz.

IŞIK OKULLARI “ÖNCE İYİ İNSAN YETİŞTİRİR” HEDEFİ İLE…

128 yıllık eğitim tecrübemizi, yeni neslimize layığıyla aktarmayı önemsiyoruz. Günümüzde kaliteli bir eğitim ve öğretim için, uluslararası düzeyde akredite olmuş okullarımızda, önceliği öğrencilerimizin potansiyelini keşfetmeye ve geliştirmeye ayırarak, akademik donanımın yanı sıra sosyo-kültürel kazanımlarının oluşması için zengin seçenekler sunuyor, yeni nesil Işık’lı öğrenciler yetiştiriyoruz.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın