Doğuş Üniversitesi’nde “Canlı Kalp Kapakçığı Yapımı” semineri…

Yazar:

Doğuş Üniversitesi ve ABD Cornell Üniversitesi, “Doğuştan Kalp Kusurlarının Mühendislik Bakış Açısı ile Önlenmesi” konulu bir proje yürütüyor. Geçen yıl başlayan ve 2014’te tamamlanması öngörülen proje, toplumdaki her 100 kişiden 1′ini etkileyen önemli bir sorun olan doğuştan kalp kusurlarına, mühendislik bakış açısı ile çözüm bulma amacını taşıyor.

Proje, kalp gelişimleri insana son derece yakın tavuk embriyo kalpleri üzerinde deneyler yapılmasını ve deneylerden elde edilen verilerin mühendislik yazılımları yardımıyla incelenebilmesini kapsıyor. Çalışmaların bir ayağı Doğuş Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde, diğer bir ayağı ise Cornell Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde yürütülüyor.

Doğuş Üniversitesi adına projeyi yürüten Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çağatay Yalçın; “Doğuştan kalp kusurları, toplumun yüzde 1’lik gibi ciddi bir kesimini etkiliyor. İlginçtir ki, bu kusurların çoğunun kalıtsal yollarla aileden bebeğe geçmediği görülüyor. Dolayısıyla, kusurların embriyonik gelişimlerini anlamak, önleyici stratejiler geliştirilmesi için hayati derecede önemli” dedi.

Proje kapsamında, ABD ayağındaki çalışmaları yürüten Cornell Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Jonathan T Butcher, Doğuş Üniversitesi’nin konuğu olarak İstanbul’a gelecek.

Butcher, 15 Mayıs 2012 Salı günü saat 10.00’da, Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Doğal Biyomühendislikle Canlı Kalp Kapakçığı Yapımı” konulu bir seminer verecek.

2

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın