Eğitim zincirine yeni bir halka; Eser Koleji

Yazar: Haber Merkezi

Çeyrek asırlık eğitim tecrübesine sahip öğretmenlerin ortak birikimi Eser Koleji, geniş katılımlı açılış töreni ile hizmete girdi. “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüne dikkat çeken kurucu Fen Bilimleri Öğretmeni Ömer Şahan; “Süper nesil için düğmeye bastık. Bilginin altın çağındayız, şimdi çimlenme, yeşerme zamanı” dedi.

Maltepe’de Eser Koleji’nin açılışına, eğitim camiasından birçok ismin yanı sıra iki aylık sürede kayıtlarını gerçekleştiren geniş veli kitlesi katıldı. İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Abdülhalik Baş, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özden Arpacı ile birlikte çok sayıda yönetici, okulun son teknoloji laboratuvar ve donanımlı sınıflarını gezdi. Kadıköy Belediyesi Meclis Başkanı Yener Kazak ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ gibi tanınan isimler de açılış heyecanına ortak oldu.

Eser Koleji

“AMACIMIZ, KALICI ESERLER BIRAKMAK”

Günümüzde öğrencilerin görerek, dokunarak, yaşayarak öğrenebilmesinin önemine vurgu yapan Ömer Şahan; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, okuma yazma oranlarının yüzde 10’larda bile olmadığı dönemlerde ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ dedi. O zamanın zorlukları ortada, şimdi ise şartlar çok farklı. Çok daha ileri gitmeliyiz. Kolejimizin isminde çıkış noktamız, Başöğretmen’in bu sözüdür. Amacımız, kalıcı eserler bırakmak” mesajı verdi.

Eser Koleji

Çeyrek asırlık eğitim tecrübesine sahip öğretmenlerin ortak birikimi Eser Koleji, geniş katılımlı açılış töreni ile Maltepe’de hizmete girdi…

“OKUL VE DERSHANECİLİK DENEYİMLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK”

20 yılı aşkın süredir okul, dershaneler ve kurslarda ekipleriyle birlikte önemli gözlem ve tecrübeleri olan Şahan, tüm bu birikimleri öğretmenlerle birlikte Eser Koleji’nde topladı. Ataşehir’de Kuzey Koleji, Bostancı ve Maltepe’de Artı Sonsuz Kolejleri, Kadıköy’de Seviye Dershaneleri ve yine Kadıköy’de Taç Özel Eğitim Kursu, Ömer Şahan’ın öğretmen kimliğiyle birlikte sahip olduğu eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Eser Koleji

Ömer Şahan ve kızı Zeynep Ezgi…

BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ GİDERDİ…

Anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan Eser Koleji, 3 bin 500 metrekare kapalı alan ve 1.500 metrekare açık bahçesiyle Maltepe’nin yanı sıra Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Sancaktepe gibi ilçelerden öğrenci almaya başlayarak, kısa sürede 500 kişilik kontenjanının yarısını doldurdu. Robotik sınıfı, bilgisayar sınıfları, akıl oyunları odası, resim atölyesi, müzik atölyesi, hayal bahçesi gibi donatı alanları, eğitim kurumunun geniş kesimine farkındalıklar kazandırıyor. Eser Koleji’nin atölyeleri, İstanbul’daki birçok eğitim kuruluşuna oranla öne çıkan kapasiteleriyle dikkat çekiyor.

Eser Koleji

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci…

OKULU İDDİALI YAPAN YÖNLERİ BİLİMSELLİK…

Eser Koleji’nde öne çıkan bazı çalışmalar ise şöyle aktarılıyor:

STEM: Fen öğretimini kapsayan alanların ilk ve ortaöğretimde bir bütün olarak değil de, birbirinden ayrı olarak öğretilmesinin sakıncalarını bertaraf etme fikrine dayanıyor. Dünyada her geçen gün daha fazla önem kazanan bu fikre, ABD tarafından 2012 yılından beri eyaletlere STEM konusunda öğretmen yetiştirmek için ödenek ayrılıyor. 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminden itibaren STEM eğitimi Eser Koleji’nde uygulanarak, ilk ve ortaöğretime değer katacak bir eğitim sistemi haline dönüşecek. STEM eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler, fen alanlarında da çalışma kapasitelerini arttırıyor. İlk ve ortaöğretim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısını güçlendirmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesiyle STEM eğitimi, öğrenciye hayatı boyunca düşüncelerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.

Eser Koleji

BİLİMSEL DÜŞÜNME: Bilimsel Düşünme Yöntemi; problem çözmeyi, eleştirel düşünmeyi ve insan-bilgisayar etkileşimi arasındaki ilişkiyi anlamayı hedefleyen çalışmaların bütünü olarak düşünülüyor. Bilişimsel düşünme becerisine sahip olan birey, algoritmik düşünme yolu ile cevapları otomatikleştirebilir. Veriyi model veya simülasyonlar gibi soyutlaştırmalar yolu ile gösterimleyebilir. Veriyi mantıksal olarak organize edebilir ve analiz edebilir. Problemleri bilgisayar veya başka bir araç kullanarak çözmeyi sağlayacak şekilde formüle edebilir. Olası çözümleri, olası aşamaları ve kaynakları en etkili ve verimli şekilde birleştirerek tanımlayabilir, analiz edebilir. Bu problem çözme sürecini diğer farklı problem durumlarına transfer edebilir ve genelleyebilir. Bilişimsel düşünme sadece bilgisayar bilimleri, bilgi ve iletişim teknoloji alanlarında değil; fen, matematik ve sosyal bilimler gibi diğer alanlarda da öğrencilerin etkin ve verimli destek olma yönüyle öne çıkıyor.

DİJİTAL OKUL SİSTEMİ: Bu sistem içinde dijital ders anlatımları, dijital ders planları, dijital ders materyalleri, dijital ders kitapları, interaktif çalışmalar, kazanım odaklı oyunlar ve uygulamalar, öğrenci başarı grafikleri, servis tabanlı okul yönetim sistemi yer alıyor.

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM: İngilizce ve Almanca olarak çift dil eğitimi veriliyor. Uygulanan çift dil eğitim sistemi, güçlü bir teorik yapıya sahip. Teorik altyapının eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimler veriliyor, sistemin doğru ve eksiksiz uygulanması yönetim tarafından denetleniyor. Ölçme ve değerlendirme için uluslararası kurumlarla birlikte çalışılıyor. Yabancı dil eğitim kitapları titizlikle seçiliyor. Eğitimin her aşaması uzmanlar tarafından planlanıp, hayata geçiriliyor. Öğrencilerin, Avrupa Dil Pasaportu çalışmaları çerçevesinde Cambridge 9-12 yaş grubu sınavlarına girerek, yabancı dil seviyelerinin uluslararası standartlara uygun olduğunu belgelendirilmesinin yolu açılıyor. Öğrencilere her yıl İngiltere’nin seçkin yaz okulları programına katılma ve dili doğal ortamında kullanarak pekiştirme fırsatı veriliyor. Bu süreçteki dil eğitimi, kültür ve spor faaliyetleri örgüsü içinde sunuluyor.

Ö3M (ÖĞRENCİYE ÖZGÜ ÖĞRETİM MODELİ): Öğrenciye Özgü Öğretim Modeli, öğrencilerin öğrenme biçimlerindeki farklılıkları belirlemeyi ve bu farklılıkları baz alarak öğretim sürecini planlamayı hedefliyor. Kişilerin öğrenme tarzları, onların parmak izleri kadar önemli. Bu tarz ne kadar iyi bilinirse, öğrencilerin başarılı bir öğrenim tecrübesi kazanmasına o kadar katkıda bulunulabiliyor.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın