İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu yeni dönem projelerini açıkladı

Yazar: İrem Toprakkaya

14 Ocak 2019 tarihinde seçilen İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu’nun ilk toplantısı, Galata’daki İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meslektaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda; Komisyon nezdinde Eğitim ve Yayın Komiteleri ile Fikir ve Sanat Eserleri, Marka, Haksız Rekabet, Patent, Coğrafi İşaret ve Endüstriyel Tasarım Alt Çalışma Grupları oluşturuldu.

Komisyonun interaktif çalışma prensibiyle katkı vermek isteyen tüm avukatların öneri ve çalışmalarına açık olduğunu belirten Başkan Av. Dr. Tamer Pekdinçer, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku’nun markadan sanat eserlerine çok geniş bir alanda koruma sağladığını, akademisyen ve hakimler başta olmak üzere alanında uzman konuşmacıların güncel konularda her ay toplantılara davet edileceğini duyurdu.

TAMER PEKDİNÇER: FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU KAN KAYBEDİYOR…

Ülkemiz uygulamasında özellikle Telif Hukuku’nun akademik anlamda eksik kaldığını ifade eden Pekdinçer, gündemdeki Sinema Kanunu başta olmak üzere Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku alanında çalışmaların yoğunlaştırılacağını belirterek; “Fikri Mülkiyet Hukuku son dönemde kan kaybediyor. Üniversitelerde artık zorunlu ders olarak okutulmuyor, yetkin hakimlerimiz mesleği bırakıyor. Tek amacım, Fikri Mülkiyet Hukuku’nun hak ettiği yere ulaşması. Gerek üniversite gerekse bilirkişilik görevlerim dolayısıyla aksayan yönleri çok iyi biliyorum. Alt çalışma gruplarından da sahada yaşadıklarınızı aktarmanızı istiyoruz. Herkesin tecrübesi kendi alanında çok değerli, katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu
EĞİTİMLER VERİLECEK, AKADEMİK YAYINLAR OLUŞTURULACAK…

Meslek birlikleri avukatlarının da katıldığı toplantıda, akademisyenler ile meslek birlikleri başta olmak üzere bu alandaki tüm sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışarak, uygulama ile teorinin birbirini beslemesi gerektiği toplantıda değinilen konular arasındaydı. Genç meslektaşların uzmanlaşmak için eğitim talep ettikleri toplantıda Başkan Yardımcısı Vekili Dr. Öğretim Üyesi Eda Giray, alt çalışma gruplarının her birinin kendi alanlarında derinleşmek amacıyla kurulduğunu, Eğitsel Toplantı ve Yayın Komitesi tarafından eğitim açığı bulunan konularda 25 kişilik sınıflarda eğitim verileceğini, genç meslektaşlar ile akademik yayınların oluşturulmasına katkı sağlanacağını duyurdu.

İLK KONUŞMACI ÜNLÜ HAKİMLERİMİZDEN UĞUR ÇOLAK OLACAK…

Komisyonun 20 Mart tarihinde gerçekleşecek toplantısına, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nden yeni emekli olan ünlü İhtisas Mahkemesi Hakimlerinden Uğur Çolak’ın konuşmacı olarak katılacağını aktaran Av. Dr. Tamer Pekdinçer, Sınai Mülkiyet Kanunu’nun ikinci yılında Marka Hukuku’ndaki güncel konuların soru cevap şeklinde tartışılacağını bildirdi.

Komisyonun seçim sonrası baro başkanlığını ziyareti esnasında Komisyon Başkanı ve üyelerini tebrik eden İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, nitelikli hukukçulardan oluşan komisyon üyelerine her konuda destek verileceğini, yaklaşık 44 bin üyesi olan İstanbul Barosu avukatlarının Ticaret Hukuku ve Fikri Mülkiyet Hukuku alanlarına karşı büyük ilgi duyduğunu, komisyonun akademik alt yapısının yaratacağı eğitim, çalışma ve yayınlarından çok faydalanılacağını açıkladı. Av. Muazzez Yılmaz, Av. Müge Tekil, Dr. Öğretim Üyesi Nilay Şenol, Av. Oğuz Müftüoğlu, Av. İrem Toprakkaya, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu Başkanı Av. Dr. Tamer Pekdinçer, Av. Deniz Merve Ersoy Pınar, Av. Deniz Dinar, Dr. Öğretim Üyesi Eda Giray…
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın