Kadıköy Güvenlik Protokolü imzalandı…

Yazar:

Kadıköy yönetim birimlerinin Milli Güvenlik Kurulu’nu aratmayan zirvesinde, ilçenin ana sorunları gündeme taşındı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen “İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Protokolü”, ‘Daha güzel bir Kadıköy’ dileğiyle imzalandı. Güvenliğinin artırılması için, önümüzdeki üç yıl içerisinde çağ atlatacak protokol maddeleri hayata geçirilecek.

Kadıköy Life’ın da katılım gösterdiği özel toplantıda, minibüs şoförlerinin ulaşımı tehdit eden tutumlarından aile içi şiddete, hırsızlıktan yolcu güvenliğine birçok alanda sorunlar ve çözüm yolları istişare edildi. Toplantıya katılan isimler ise şu şekilde oluştu:

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Kadıköy Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Demir, Kadıköy Kaykamlığı Proje Raportörü Bahar Tokatlı, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Üyesi Mükayil Bektaş,  Zabıta Müdürü Hakkı Aydın, Belediye Zabıta Komiseri Vedat Keskin, Kadıköy Emniyet Amiri Hüseyin Güngör, Marmara Üniversitesi Temsilcisi Esra Yüksel, Kadıköy Sağlık Grup Başkanlığı Temsilcisi Sebahat Gülen, İstanbul Oto Galerileri Oto Alım Satım Yık. ve Yağ Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, Merdivenköy Mahalle Muhtarı Nazan Gürkan,Yeldeğirmeni Sokak Çocukları Merkezi Temsilcisi Aysel Doğan, Fakir ve Yardıma Muhtaç Aileleri Destekleme Derneği Başkanı Türkan Bozkurt, Kadıköy Tarihi Çarşısı Kültür ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Ali Geçgel, Kent Konseyi Temsilcisi Nesil Özen, Kadıköy İş-Kur İş ve Meslek Danışmanları Bilge Caner ve Aras Morkoç, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Temsilcisi Erhan Yalçınkaya, Kadıköy İş-Kur Şube Müdürü Fahri Acar, İçişleri Bakanlığı Yetkilileri Serra Titiz ve Ömer Kavuk…

KADIKÖY, DAHA YAŞANABİLİR HALE DÖNÜŞTÜRÜLECEK…

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleşen zirvede, Kadıköy’ün geleceği adına önemli kararlar alındı. Sokak çocukları ve uyuşturucu kullanımının da gündeme taşındığı toplantıda, trafik sorununa neşter vuracak adımlar masaya yatırıldı. Acil olarak çözülmesi gereken sorunlar ağı ve eylem planı ise şu şekilde adlandırıldı:

– Minibüs terörü

– Düzensiz planlama ve trafik yoğunluğu

– Yaya geçitlerinin güvenliği

– Hırsızlık eylemleri

– Aile içi şiddet

– Kadınların ekonomik gelirleri ve planlaması

– Okullarda zorbalık ve devamsızlık

MİNİBÜS ŞOFÖRLERİ ABLUKAYA ALINIYOR…

İstanbul’da minibüs terörünün en yoğun görüldüğü ilçeler arasında yer alan Kadıköy’de yer yer meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı yaşanmış, ağır vakalar oluşmuştu. Yine minibüs şoförlerinin genel olarak argo, kaba ve itici tutumları nedeniyle gelen şikâyetler, Kadıköy yönetimini harekete geçirdi. Bu kapsamda, minibüs şoförlerinin eğitime tabi tutularak sertifikalandırılması ve takibi gündeme geldi.

AKILLI SENSÖRLÜ TRAFİK IŞIKLARI ARTIRILACAK…

Trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla, akıllı sensörlü trafik ışıklarının artırılması yönünde çalışmalar başlatılıyor. Araçların dakikalarca gereksiz beklemesini engelleyecek, araç yoğunluğuna göre trafik ışıklandırması yapan sistemler hayata geçirilecek. Beraberinde yaya geçitlerinin güvenliği artırılarak, engellilere yönelik uyarı sistemleri yaygınlaştırılacak.

TOPLUMUN EĞİTİM SEVİYESİ İYİLEŞTİRİLECEK…

Hırsızlıkların azaltılması için tedbirler hayata geçirilmesi ile birlikte toplumun eğitim seviyesinin artırılması hedefleniyor. Aile içi şiddete kalan mağdurların koruma altına alınması, beraberinde mesleklendirilmesi ve iş hayatına katılması sağlanacak. Kurs başvuruları organize edilerek, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde her türlü kurs hizmete girebilecek. Okullarda öğrencilerin birbirleri ile daha sağlıklı iletişim kurması, aynı zamanda devamsızlıklarının azaltılması yönünde çalışmalar başlatılacak.

MADDE BAĞIMLILIĞININ ÖNÜNE GEÇİLECEK…

Toplantının en çarpıcı ayrıntılarından biri de, madde bağımlılığı alt başlığıydı. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, madde bağımlısı olan bir bireyin ömür boyu potansiyel bağımlı olduğunu, etkisini beyninden atmasının neredeyse imkansızlaştığını, uyuşturucunun bünyeden atılabildiği ancak beyinden silinemediğine dikkat çekti. Kurubal ve Kurt, bu nedenle önleyici hizmetlerin öneminin altını çizdi. Kadıköy’de bu yönde çalışmaların yoğunlaştırılacağı belirtildi. Toplantı, protokolün imzalanması ile birlikte sona erdi.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın