Kadıköy’de her mahalleye bir tiyatro

Yazar: Cenay Toprakkaya

Kadıköy Tiyatroları Platformu’nu oluşturan 62 tiyatro, mahalledeki komşularına seslenerek  “Gelin tanışalım” dedi. Kadıköy Belediyesi ile ortak sürdürülen “Benim Komşum Tiyatro” projesi kapsamında, Kadıköy’deki 15 mahallede sakinlere tiyatro anlatılacak.

12 tiyatronun Kadıköy’deki 15 mahallede sürdüreceği projeye başvuru için son gün 1 Şubat. “Tiyatro nasıl doğdu? Oyuncu nasıl ezber yapar? Dekorcu nasıl çalışır? Işık ve müziğin sahnedeki önemi nedir?” gibi izleyicilerin merak ettiği soruların tiyatro emekçileri tarafından yanıtlanacağı atölye ve sohbetler, 6 Şubat-2 Haziran 2017 tarihleri arasında haftada 2 gün, günde 3 saat olacak.

HER AY 4 OYUN ÜCRETSİZ SAHNELENECEK…

Projeye katılmak için mahalle muhtarlıklarına veya projeye katılan tiyatrolardan birine gidip, başvuru formunu doldurmak yeterli. 12 tiyatronun sürdüreceği listelere mahalle muhtarlıklarından, Kadıköy Tiyatroları Platformu ve Kadıköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün web sitelerinden ulaşılabilir. Projede ayrıca her ay 4 oyun, Kadıköy Belediyesi katlılarıyla ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

NUHOĞLU: TİYATROLAR İLE İYİ BİR İLETİŞİM KURDUK…

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, göreve geldikleri günden bu yana ilçedeki tiyatrocularla toplantılar yaptıklarını hatırlatarak şunları ifade etti: “Kadıköy’de yerel yönetim ile tiyatrolar arasında çok iyi bir iletişim kurduk. Hemen hemen her ay toplantılar yapıyoruz. Belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerinden tüm Kadıköylülerin faydalanmasını istiyoruz.

KARŞILIKLI ETKİLEŞİM VE İLETİŞİM OLACAK…

Bu projede Kadıköylüler, kültür ve sanatın sadece tüketicisi değil, aynı zamanda katkı sunanı da olacak. Komşuları olan oyuncuları, dekorcuları tanıyacak, onların işlerini nasıl yaptığını öğrenecek ve bu arada kendi beklentilerini de anlatacaklar. Karşılıklı bir etkileşim ve iletişim olacak. İletişimin olduğu yerden kötü bir şey çıktığını hiç görmedim. O yüzden bu proje ile Kadıköy’ün kültür-sanat politikasının gelişimine destek olacak sonuçlar alınacağını düşünüyorum.”

SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE BULUŞMAK ÜZERE…

“Mahalleler Tiyatro Öğreniyor, Tiyatrolar Mahallelerle Tanışıyor” sloganıyla sürdürülen proje ile ilgili sahnesi olan ve olmayan 62 tiyatro kurumunun Kadıköylülere yaptığı çağrı ise şu şekilde: “Hem kapı komşunuz, hem de mahallemizin tiyatrosu olarak birbirimizi tanımaya ne dersiniz? Ortak dertlerimizi paylaşmak, sizi dinlemek, sanatımızı anlatmak, bugünü ve yarını, hayalinizdekileri, umutlarımızı, yaşamı konuşmak isteriz. Gelin çayımızı demleyelim, biz mesleğimizi nasıl yapıyoruz, neler yaşıyoruz size anlatalım. Tiyatromuzu, mesleğimizin püf noktalarını, sanatımızı sizinle tanıştıralım. Siz de bize kendinizi anlatın. Kim bilir belki de birlikte kendi hikayemizi yaratır, üretebilir, sesimizi hep beraber sahnemizden duyurabiliriz. Sanatın iyileştirici gücüyle buluşmak üzere… Merhaba…”

 

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın