Nazan Erkmen’e ithafen Kadın ve Göç Çocukları Sergisi

Yazar: Erol Ünal

Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu’nun kurucularından Prof. Dr. Nazan Erkmen’e ithaf edilen “Kadın ve Göç Çocukları” sergisi, Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü’nde ziyarete açıldı. Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Dinçkol tarafından açılışı yapılan sergide yer alan 20 eser, Aydın Erkmen tarafından Nazan Erkmen’in son dönem eserlerinden seçilerek büyük ebatlarda basıldı. Aydın Erkmen, konuşmasında uzun süredir eşi Prof. Dr. Nazan Erkmen’in eserlerini kronolojik olarak toplayıp arşivlediğini ve bu arşivin bir süre sonra kitap haline getirileceği müjdesini verdi. Sergi, 25 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu, uzun senelerdir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde etkinlikler yapıyor. Bundan önceki son iki etkinlik, Beylerbeyi Sarayı Sanat Galerisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde gerçekleşmişti. 2018 Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak yapılan, Platform Başkanı Asuman Karaşabanoğlu’nun organize ettiği ve Nazan Erkmen‘e ithaf edilen etkinlikte, konferans ve ödül töreni de düzenlendi.

MÜLTECİ KÜLTÜRÜNÜN KATILDIKLARI SOSYOLOJİLERE ETKİLERİ…

Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu 2018 Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak “Mülteci Kültürünün Katıldıkları Sosyolojilere Katkıları” başlığı altında Doğuş Üniversitesi’nde İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlayan konferans, daha sonra ödül töreniyle devam etti. Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu’nun 2018 manifestosunu, etkinliğin iletişim destekçisi olan Üniversite Medya Birliği Başkanı Atakan Şeniz okudu. Sergi açılış selamlaması ve ödül töreninin sunumunu ise, platformun kurucu başkanı Asuman Karaşabanoğlu bizzat yaptı.

“BENİ CHOPIN İLE ANIN” DİLEĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Program, Doğuş Üniversitesi Rektörü Abdullah Dinçkol ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Keriman Nalbant’ın konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmalarından sonra etkinlik, “Kültürünün Katıldıkları Sosyolojilere Etkileri” ana başlığı altında Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği Başkanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı – “Çerkes Sürgünü ve Çerkes Kültürü”, Prof. Dr. Leyla Pınar – “Nitelikli Mültecilik-Sanatçıların Mülteciliği” konuşmalarıyla devam etti. Nazan Erkmen’in “Beni Chopin ile anın” dileğini, Devlet Senfoni Orkestrası Piyanisti Ayşe Nil Ülgener Pınar, sunduğu dinletiyle armağan etti.

Nazan Erkmen

8 SEMBOL KADINA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ…

Yapılan konuşmalardan sonra düzenlenen törenle “Cam Tavanı Delen Kadınlar Özel Ödülü”, Bitlis’in kanaat önderi Alâaddin Ceylân’a, “Nazan Erkmen Özel Ödülü” ise yazar Gülten Dayıoğlu’na verildi. Dayıoğlu’nun çocuklar için yazdığı pek çok kitaba Nazan Erkmen illüstrasyonları eşlik etmişti. Daha sonra “8 sembol kadına” ödülleri verilmesine geçildi. Her biri kendi adıyla anılan bir projenin sahibi olan, hayata emek veren, saygın kadın duruşlarıyla örnek hanımefendilere ödül veren isimler de alanlar kadar kıymetliydi. Uluslararası Tekstil ve Kostüm Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem Çini, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Şerifoğlu Sivrikaya, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Tezcan, Sosyal Girişimci Melek El Nimer, Etnograf ve Müzeci Sabiha Tansuğ, Tarihi Giysi Kolleksiyoneri ve Müzeci Şadiye Ulusoy, Geleneksel Dokuma Uzmanı Prof. Dr. Şerife Atlıhan’a ödülleri verildi.

GENİŞ BİR SANATSEVER TOPLULUĞU KATILIM GÖSTERDİ…

Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Dinçkol, Nazar Erkmen’in sevgili eşi, illüstratör-grafik sanatçısı Aydın Erkmen, İTÜ’nün ilk kadın rektörü Prof. Gülsün Sağlamer, İTÜ’nün kadın yapılanması KAUM Başkanı Prof. Dr. Yeşim Hepuzer Gürsel, Tekfen Borusan Orkestrası’nın kurucu şefi Prof. Saim Akçıl, Prof. Leyla Pınar, opera sanatçısı Nilgün Onat, tiyatro sanatçısı Tamer Levent, MÜGSF Heykel Bölümü Başkanı Doç. Nurettin Bektaş, Eskişehir Cam Müzesi’ni kuran cam sanatçısı Ekrem Özen, ressam Reha Yalnızcık, Prof. Devabil Kara, MÜGSF mezunu basın danışmanı Erol Ünal, Marmara Üniversitesi ve ADD yönetiminden Prof. Ayşe Uygur, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, sanat tarihçi Dr. Ayça Özer Demirli, Altın Kitap Yayınevi yönetiminden Bahar Gedik, yazar Esin Üçüncüoğlu, tekstil araştırmacısı Mine Erbek, ekonomist Dr. Binhan Oğuz, spor yazarı Hayri Ülgen, TOBAV Onursal Başkanı Tamer Levent, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, TUMBİAD Başkan Yardımcısı Mesut Şenol, TETSİAD Yönetim Kurulu Danışmanı Haşim Büyükbalcı, Rize’nin ve Karadeniz’in kanaat önderlerinden iş adamı Mahmut Ekşi, Rize Kadın Girişimciler Platformu kurucusu ve ilk başkanı Mürşide Okumuş, Trabzonlu iş adamı İshak Koçoğlu, Bitlis Kalkınma Vakfı Başkanı Abdülbeşir Ceylan, İstanbul Barok Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Pazarköylü, ödül plaketlerini verdiler ve finalde topluca fotoğrafta yer aldılar. Verilen plaketlerde Aydın Erkmen tarafından tasarlanan logo da yer aldı. Etkinliğin ikramları, platformun gönüllü olarak hizmet verdiği Darülaceze’nin Darü’l İkram Fırını’nda hazırlandı.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın