Tiyatro Gülgeç’ten Bir Doğa Masalı: Yaşayan Kitap

Yazar: Reha Kadak

Tiyatro Gülgeç, doğa ve sevgi temalı “Bir Doğa Masalı: Yaşayan Kitap” oyununu, 25 Şubat Pazar günü saat 13.00 ve 15.00’de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşturuyor.

Tiyatro Gülgeç, doğanın ve sevginin dönüştürücü gücünü çocuklara anlatmayı amaçlayan oyununda, sevebilen bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu sebeple de oyun, çocuklara doğayı ve insan doğasını anlatıyor; bununla birlikte her çocuğun eşsiz ve değerli olduğunun üstünde duruluyor. Çocukların doğayı ve kendi doğalarını tanımaları, koruyabilmeleri için teşvik edici olan oyun, 4 yaş ve üzeri çocuklar için uygun olup, süresi ise 40 dakika.

Tiyatro Gülgeç

OYUNUN KONUSU…

Pantomim sanatçısı, okuduğu bir masal kitabından çok etkilenir ve kitabın anlattığı masalı çocuklarla paylaşmayı o kadar çok ister ki, bu isteğin saflığı ve güzelliğiyle kitap yaşamaya başlar. Kitabın içinden bir anda kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalar çıkar. Masal da doğa gibi canlanıverir. Anlatıcılar masalı anlatmaya, kuklacılar kitaptaki karakterlerin kuklalarını oynatmaya, müzisyenler ise kitabın müziğini çalmaya başlarlar ve bir doğa masalı başlar.

SEVGİ, DOĞANIN GÜCÜ VE BEKLENMEDİK YAŞANANLAR…

Masalda Bilge Dede ile Tarçın’ın öyküsü anlatılmaktadır. Annesi ve babası iş seyahatine giden Tarçın, yaz tatilinde çocuklar için açılmış olan sanat okuluna başlayacaktır. bunun için de anne ve babası onu ormanda yaşayan dedesinin yanına götürmüşlerdir. Ormanda harika, kıpır kıpır şenlikli bir yaz başlamıştır; fakat Tarçın, annesi ile babasından ilk defa ayrı kaldığı için üzgündür. İçine dönmüş ve hırçınlaşmıştır. Yeni okuluna, arkadaşlarına ve orman yaşantısına alışmakta güçlük çekmektedir. Fakat dedesinin sevgisi, doğanın gücü ve beklenmedik yaşananlar, Tarçın’ı çok değiştirecektir.

TİYATRO GÜLGEÇ HAKKINDA…

Tiyatro Gülgeç, 2015 yılında Bihter Gülgeç Saka ve Emre Saka tarafından kuruldu. Bihter Gülgeç Saka, Isparta Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. 10 senedir profesyonel olarak tiyatro yapmakta ve kukla sanatıyla uğraşmakta. Emre Saka ise, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. 15 senedir tiyatro yapmakta ve 5 senedir aktif olarak kukla sanatıyla uğraşmakta. Tiyatro Gülgeç, çocuk oyunlarında kukla sanatını aktif olarak değerlendirmeyi hedeflerken; yaşam ve tiyatro yolculuğundaki birikimini altı çizilmiş bir samimiyetle seyircisine aktarmayı, kukla-oyuncu, kukla-seyirci ve kukla-kuklacı ilişkisinde yeni yollar aramayı amaçlıyor.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın