Lavanta Film Atölyeleri başlıyor…

Yazar:

Lavanta Film’de atölye dönemi başlıyor. “Bülent Ekuklu Senaryo Atölyesi” 12 Nisan tarihinde, “A’dan Z’ye Kısa Film Atölyesi” ise 19 Nisan’da Lavanta Film ofisinde gerçekleştirilecek.

Senaryo yazarı ve senaryo danışmanı Bülent Ekuklu, Lavanta Film çatısı altında Senaryo Atölyesi’ne 12 Nisan’da başlıyor. 8 hafta sürecek olan atölye çalışmasında; senaryonun unsurları, senaryonun geliştirme süreci, bölümleri ve biçimleri ile senaryo yanlışları vb. birçok konu işlenecek.

Atölye süresince katılımcıların kendi projelerini geliştirmeleri için uygulamalı senaryo geliştirme çalışmaları yapılacak ve katılımcıların çalışmaları, Bülent Ekuklu tarafından aşama aşama değerlendirilip, projelerin geliştirilmesi için katkı sağlanacak.

A’DAN Z’YE KISA FİLM ATÖLYESİ…

Bugüne kadar birçok başarılı kısa film imza atmış, kısa filmleri ile ulusal ve uluslararası festivallere katılmış olan Lavanta Film, deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmak için “A’dan Z’ye Kısa Film Atölye” çalışmasını 19 Nisan Cumartesi günü başlatıyor. Kısa film nedir, neden yaplır, nasıl yapılır soruları ile başlayacak olan atölye çalışması; bir kısa film çekmek için gerekli olan kamera, ışık, ekipman, çekim planı, çekim ölçekleri, ekip, kurgu vb. konularında temel bilgileri katılımcılara aktardıktan sonra bütçe, sponsorluk ve festivaller gibi konulara da genişçe yer verecek.

Lavanta Film, özellikle bir kısa filmin fikir aşamasından son festivaller sürecine kadar tüm aşamaları hakkında bilgi verip, deneyimlerini paylaşırken, katılımcıların da kendi kısa film projelerini geliştirmeleri konusunda yardımcı olarak katkı sağlamayı hedefliyor. 12 hafta sürecek olan atölye çalışmasının son 4 haftası, katılımcılarla birlikte geliştirilen bir kısa filmin ön prodüksiyonun yapılması, çekilmesi ve kurgulanmasına ayrılacak.

Atölye çalışması yönetmen, yapımcı ve senarist Çiğdem Topaloğlu; yine yönetmen, yapımcı ve senarist Gözde Sukmenyıldız ve animasyon ve özel efekt konularında deneyimli, editör ve müzisyen Burçin Yücel tarafından gerçekleştirilecek.

Atölye, 19 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 8 hafta boyunca Cumartesi günleri saat 15.00-18.00 arasında Lavanta Film ofisinde gerçekleştirilecek. Atölye ve eğitmenler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve kayıt yaptırmak için www.lavantafilmatolye.com sayfasını ziyaret edebilir veya (0216) 317 43 00 nolu telefon numarasından bilgi alabilirsiniz.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın