Barış Manço hayranları vapurda buluştu

Yazar: Cenay Toprakkaya

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında Barış Manço Vapuru ve Kanlıca’daki mezarı başında anıldı. Düzenlenen etkinlik kapsamında şarkıları dillerden düşmeyen, dünyayı gezerek yaptığı programlarla sevgi köprüsü kuran Barış Manço’nun sevenleri, 4 Şubat Pazar günü Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde buluştu. Barış Manço Vapuru ile Beşiktaş’a, oradan da Kanlıca’ya geçen katılımcılar, yol boyu sanatçının sevilen şarkılarını dinledi.

Vapurda, Madame Tussauds İstanbul’dan getirilen balmumu Barış Manço heykeli ile katılımcılar bol bol fotoğraf çektirdi. Kanlıca Kabristanlığı’na yapılan ziyarete katılanlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardında dua etti. Mezarlıktaki anmanın sonunda katılımcılara tatlı ikram edildi. Katılımcılar, daha sonra tekrar vapura geçti. Burada İzmirli Barış Manço severlerin kurduğu İzManço, sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdi.

Barış Manço

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN SEVENLERİ AKIN ETTİ…

Yolculuk sırasında yolculara simit, peynir ve çay ikramının da yapıldığı etkinlik, sırasıyla Beşiktaş ve Kadıköy iskelelerine uğrayarak sona erdi. Barış Manço Vapuru’na sanatçının manevi babası Muhittin Kocataş, kardeşi İnci Manço, Lale Manço Ahıskalı, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile Eskişehir, Ankara, İzmir gibi İstanbul dışından gelen çok sayıda Barış Manço hayranları katıldı.

MANÇO SEVGİSİ, NESİLDEN NESİLE DEVAM EDİYOR…

Vapurda gazetecilere açıklama yapan Barış Manço’nun eski eşi Lale Manço Ahıskalı, Barış Ailesi’nin gün geçtikçe büyüdüğüne işaret ederek; “Eminim bizi ve ona duyulan sevginin hala nasıl devam ettiğini görüyordur. Çünkü, Barış gideli en az üç jenerasyon geçti. Barış sevgisi, şarkıları ve felsefesi, aileler tarafından yeni nesle devamlı aktarılıyor. Seneye Barış Manço’yu kaybedişimizin 20. yılı! Çok özel bir zaman ve anladık ki Barış Manço, Türkiye var oldukça varlığını sürdürecek. Bu sevgi de daima devam edecek” dedi.

BARIŞ MANÇO, TÜRK TARİHİNE KAZINMIŞTIR…

Büyük oğlu Doğukan Manço ise yaklaşık 15 yıldır düzenlenen vapur gezisinin gelenekselleştiğini belirterek; “Şehir Hatları’na ve bu sene özellikle anma etkinliğinde yolculuk, vapur, ikramlar ve Kanlıca Mezarlığı’ndaki her türlü çalışmalarda destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi. Doğukan Manço, Türkiye ve dünyada her geçen gün büyümeye devam eden Barış Manço sevgisiyle gurur duyduklarını vurgulayarak; “Bu mutluluk ve gurur sadece kendi ailemize değil. Barış Manço, Türk tarihine kazınmıştır. Vefatının 19. senesi fakat bırakın unutmayı, artmış bir özlem var” ifadelerini kullandı.

HER SENE AYNI COŞKUYLA BEKLENİYOR…

Barış Manço’nun küçük oğlu Batıkan Manço da her sene vapur etkinliğinden sonra insanların “Seneye tekrar olacak mı?” sorularıyla karşılaştıklarına dikkat çekerek, gün geçtikçe büyüyen sevgiden mutlu olduğunu söyledi. Etkinliğe destek veren herkese minnet duygularını ileten Manço, şunları kaydetti: “Barış Manço Vapuru’nda zaman o kadar coşkulu geçiyor ki, gelecek sene düzenlenecek vapur buluşması da yine aynı coşkuyla bekleniyor. Bu durum bizim, hava muhalefeti olmadığı sürece Barış Manço sevenlerine verdiğimiz bir sözdür. Gelecek sene yine yerine getirmemiz gerekiyor, çünkü onlar için ve hep birlikte Barış Manço için buradayız. Bu etkinliği yaşatmak da bizlerin görevi oldu.”

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın