Osman Erbil: Vatanımızı seven insanların oyuna talibiz!

Yazar: Deniz İhsan Taşdelen

Vatan Partisi’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Tuğrul Kihtir’in adaylığını sonlandırmasının ardından partinin Kadıköy İlçe Başkanı ve Merkez Karar Kurulu Üyesi Osman Erbil, Kadıköy Belediye Başkan Adayı oldu. Yoğun çalışma temposundan dolayı siyasi faaliyetlerine devam etmeme kararı alan Kihtir’e hizmetlerinden ötürü teşekkürlerini sunan Osman Erbil, seçim dönemine ilişkin Kadıköy Life Dergisi’ne yaptığı açıklamada “Halkımızın genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerine baktığımızda, halk bir değişim istiyor. Bu değişim için de özellikle acil ihtiyaçlarını çözebilecek ehliyette, bu birikimde yöneticiler arıyor” şeklinde konuştu.

Kadıköy’de bu sorunun çok net bir şekilde gözlemlendiğini ve insanların kamusal anlamda yerine getirilmesi gereken hizmetler noktasında çok ciddi ve çözülemeyen problemlerinin olduğunu söyleyen Erbil; “Bunlar bir kentlinin yaşamını zora sokan ve hızlı bir şekilde çözüldüğü andan itibaren insanların yaşamını kolaylaştırabilecek meseleler” dedi. Belediye Başkan Adayı Osman Erbil, açıklamalarının devamında şunları ifade etti:

Osman Erbil
ÜRETEN BELEDİYECİLİK, GÜLÜMSEYEN KADIKÖY!

“Türkiye’nin üretmeye, üretim odaklı bir yönetim ve anlayış inşa etmeye yerel yönetimlerden başlayarak ilerlemesi gerekiyor. Biz 31 Mart’ta tercihimizi yaparken, aynı zamanda hangi belediyenin kamu eliyle üretme potansiyelini ortaya çıkarabildiğini tercih edeceğiz. Bizim bu soruya verdiğimiz yanıt şu; Türkiye’de şu anda maalesef küresel sistemin bir parçası olarak kamu ekonomisi, kamu belediyeciliği bitirildi. Onun yerine rant belediyeciliğinin gelmesiyle insanlarımızı, yaşam alanlarımızı, doğamızı, çevremizi, bunları yıkan ve tahrip eden bir sonuçla karşı karşıya bırakıldık. O zaman bunları tersine çevirebilmek için üretim odaklı bir belediyecilik inşa etmemiz lazım. Sloganlarımızdan biri de bu durumu açıklar nitelikte: Üreten belediyecilik, gülümseyen Kadıköy!

ATATÜRK’ÜN İLKELERİ YOL GÖSTERİCİ OLMALIDIR…

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, aynı zamanda belediyeleri yönetmemiz için de yol gösterici olmalıdır. Cumhuriyetçilik olmazsa, gerçek bir yerinden yönetim, halkın yönetime katılması olmaz. Devrimcilik olmazsa, küresel sistemin belediyeler üzerindeki yıkıcı etkisini değiştiremeyiz. Laiklik olmazsa, kadınlarımızın üretime katılması olmaz. Milliyetçilikte bizim anlayışımız, yurdumuza yönelik tehditleri göğüslemektir. Kadıköy’ün büyük bir çoğunluğu vatanseverdir. Halkçılık olmazsa, belediye hizmetlerinden vatandaşların büyük çoğunluğu yararlanamaz, halkın yereldeki sorunları çözülemez. Devletçilik olmazsa, mevcut belediyelerdeki taşeron sistemi devam eder. Kâr getirmeyen bir hizmet yararlı da olsa hayata geçirilemez.”

“KADIKÖY, BU VATANIN BİR PARÇASI”

Siyasi olarak duruş ve ilkelerinden ödün vermediklerini dile getiren Osman Erbil; “Bizim milliyetçilik duygumuz, bulunduğumuz toprağı sevmek ve yaşadığımız coğrafyada bize kasteden düşmana karşı göze alınması gereken riskleri almak ve tehlikeleri göğüslemek. Kadıköy’de yaşayan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu, vatanı için bedel ödemeye hazır insanlar. Kadıköy de bu vatanın bir parçası. Kadıköy vatandır, biz vatanımızı seven insanların oyuna talibiz. Çünkü o insanlarla birlikte bu sistemi değiştireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

OSMAN ERBİL HAKKINDA…

1985 yılında Burdur’da doğdu. Isparta Fen Lisesi’nden 2005 yılında mezun oldu. Lise döneminde Vatan Partisi ve siyasal mücadeleyle tanıştı. Hacettepe Üniversitesi İktisat (İngilizce) bölümünde okudu. Üniversitede okuduğu dönemde Vatan Partisi’nin Gençlik Kolları Öncü Gençlik Üyesi olarak üniversitenin Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanlığı görevini yürüttü. Üniversite dönemi boyunca Öncü Gençlik Ankara Sekreterliği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Ankara Başkanlığı, TGB Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Öncü Gençlik Genel Sekreterliği ve Öncü Gençlik Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında üniversiteden mezun oldu.

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği’ndeki yöneticilik görevlerini 2013 yılında devrederek Aydınlık Gazetesi’nde gazeteciliğe adımını attı, editör olarak görev yaptıktan sonra gazetenin gece sorumlusu olarak çalıştı. 2014 yılından 2015 yılına kadar Ulusal Kanal’ın Ankara Haber Müdürlüğü’nü yaptı. 2015 yılında bu kez İstanbul’da Ulusal Kanal’da gazeteciliği sürdürdü. 2016 yılında Vatan Partisi’nin Kadıköy İlçe Başkanı seçildi. Bu göreve 3 yıla yakın bir süredir devam etmekte olan Osman Erbil, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi’dir. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Vatan Partisi’nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Evlidir.


k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın