İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu’ndan özel yayın

Yazar: İrem Toprakkaya

İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu, 2018-2020 faaliyet dönemini kapsayan ve içinde bilimsel makalelerin yer aldığı özel bir yayın hazırladı. E-kitap şeklinde yayımlanan özel yayında, 14 bilimsel yayın ve 2 karar incelemesi bulunuyor.

İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu Başkanı Av. Dr. R. Tamer Pekdinçer

Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu Başkanı Av. Dr. R. Tamer Pekdinçer, yayınla ilgili yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Fikri ve sınai mülkiyet haklarını oluşturan hukuk dalları, 20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de ön plana çıkmıştır. İstanbul Barosu’nun Fikri Sınai Haklar Komisyonu olarak, yıllardan beri son derece ilgi ile izlenen birçok etkinliğe ve yayına imza atılmıştır. Bu süreçte emeği geçen bütün komisyon başkanlarına ve üyelerine teşekkürü bir borç biliriz. Bu dönemde aynı geleneğin devamını sağlamak amacıyla, 2018 yılında almış olduğumuz komisyon kararı uyarınca meslektaşlarımızın hazırlamış olduğu makalelerin bir kitap olarak yayınlanmasına karar verilmiştir. Bu makalelerin derlenmesi, düzenlenmesi ve gerekli organizasyonların yapılması için ise çok ciddi bir emek harcanmıştır. Katkı sağlayan bütün değerli meslektaşlarımıza çok teşekkür ederim.”

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET ALANINDAKİ ÇEŞİTLİ KONULARDA 16 BİLİMSEL YAYIN YER ALIYOR…

Editörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi R. Eda Giray ve Av. Deniz Merve Ersoy Pınar’ın yaptığı yayında; Av. Meltem Aras tarafından kaleme alınan “Eser Sahibinin Cayma Hakkı”, Dr. Öğr. Görevlisi Gül Büyükkılıç tarafından kaleme alınan “6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu Madde 6/5 Kapsamında Ayırt Edicilik”, Av. Özlem Fütman ile Önder Erol Ünsal tarafından kaleme alınan “Koku Markalarının Tescil Edilebilirliğine İlişkin AB ve ABD Uygulamalarına Dair Bir İnceleme”, Dr. Öğr. Üyesi R. Eda Giray tarafından kaleme alınan “FSEK ve SMK Kapsamında Arabuluculuk”, Av. M. Fatih Güçlü tarafından kaleme alınan “Fikri Ürün Yaratımı İle Bu Ürünler Üzerindeki Hakların Korunmasının Ülkemiz İçin Önemi”, Av. Nil Hacımustafaoğlu Şişman tarafından kaleme alınan “Marka Hukukunda Kullanma Yükümlülüğü ve Markanın Kullanılmamasının Hukuki Sonuçları”, Av. Berk Karayel tarafından kaleme alınan “Marka Hukukunda Karıştırılma İhtimali ve Ters Yönde Karıştırılma İhtimali Kavramı”, Av. Nevin Öner tarafından kaleme alınan “Kendiliğinden Ayırt Edici Olmayan İşaretlerin Marka Olarak Tescili ve Kamu Düzeni”, Av. Önder Özden tarafından kaleme alınan “6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Çalışan Buluşlarına İlişkin Uygulamada İhtilafa Yol Açabilecek Çelişkili Yasal Düzenlemeler ve Çözüm Önerileri”, Av. Dr. R. Tamer Pekdinçer ile Av. Deniz Merve Ersoy Pınar tarafından kaleme alınan “Sınai Mülkiyet Hukuku Alanında Tazminat Davalarının Tecavüzün Tespiti Talebiyle Beraber Açılması Halinde Arabuluculuğa Başvurmak Dava Şartı Olmaktan Çıkıyor Mu?”,  Av. İrem Toprakkaya Babalık tarafından kaleme alınan “Yayım Sözleşmesinden Doğan Uyuşmazlıkların Arabuluculuk Yolu ile Çözümü”, Av. Mutlu Yıldırım Köse ile Canan Tınaz tarafından kaleme alınan “Geleneksel Olmayan Marka Kavramı ve Sınaî Mülkiyet Kanunu ile Getirilen Yenilikler”, Av. Ozan Ali Yıldız tarafından kaleme alınan “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda Eser Türleri Yönünden Benimsenen Sınırlı Sayı İlkesine Eleştirel Bir Yaklaşım”, Dr. Abdüssamet Yılmaz tarafından kaleme alınan “Haksız Rekabet Hukuku Uygulamasında Genel İşlem Koşulu Kullanılması”, Av. Filiz Özdiler tarafından kaleme alınan “Tasarımların Hükümsüzlüğü Hakkında EUIPO Vitrin Kararı İncelemesi” ile Av. Sevde Işıl Ünal tarafından tercüme edilen Adalet Divanı Genel Mahkemesi T-777/17 Sayılı Kararına ilişkin bilimsel yazılar ve incelemeler yer alıyor.

İstanbul Barosu web sitesinde yayımlanan e-kitaba aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
https://www.istanbulbarosu.org.tr/files/yayinlar/kitaplar/doc/Baro_fikri_sanayi_haklar_komisyonu2018-2020.pdf

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın