İstanbul’un yeni trendi Yeldeğirmeni, Kadıköy Life’a kapak oluyor

Yazar: Kadir Toprakkaya

Şimdilerde İstanbul’un yeni trendi olan Anadolu Yakası’nın ilk apartman semti Yeldeğirmeni, Kadıköy Life Dergisi’ne kapak oluyor. 1800’lü yıllarda başlayan değişime rağmen, bölge o yıllardan bu yana yapısal kimliğini büyük oranda muhafaza ediyor. Son 10 yılda ise geçirdiği evrimle farklı bir konsepte bürünen Yeldeğirmeni; kültür, sanat ve eğlencenin de merkezi konumuna yükselerek dikkatleri çekiyor.

Her biri birbirinden şık kafeleri, sanat atölyeleri, vegan mutfakları, esnaf lokantaları, vintage dükkanları ve küçük sevimli otelleriyle tam bir yaşam merkezi. Bölgede büyük çoğunluğu İstanbul dışından iş ve eğitim için gelerek yerleşmiş genç bir nüfus hakim. Dolayısıyla Yeldeğirmeni, onların isteklerine cevap verebilecek şekilde gelişiyor.

Yeldeğirmeni
TURİZM BÖLGESİ OLMA HEDEFİ VAR…

Bölge, 150 yıllık yakın tarihi içinde birbirinden farklı kimlik ve inançlara sahip insanların birlikte yaşayarak yarattığı başarı öyküsünü de bünyesinde barındırıyor. Günümüzden 150 yıl kadar önce Türkler, Yahudiler, Rumlar ve Ermenilerle birlikte nasıl da uyum içinde yaşanabildiğinin başarı öyküsünün ne denli kıymetli olduğunu ise bugünlerde daha iyi anlıyoruz. İşte buradan yola çıkarak, Yeldeğirmeni bölgesinin Pera gibi, Tarihi Yarımada gibi turizm bölgesi ilan edilmesi düşünülüyor.

Yeldeğirmeni
BİLİNEN VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ KADIKÖY LIFE SAYFALARINDA…

Yeldeğirmeni semtinin bilinen özellikleri dışında bilinmeyen veya az bilinen pek çok özelliği de bulunuyor. Bunu en iyi bilen isimlerden biri de Araştırmacı-Yazar ve Mimar Arif Atılgan. Aynı zamanda Kadıköy Life yazarı da olan Atılgan; Kadıköy-Üsküdar tramvay yolunun ilk önce Yeldeğirmeni’nden geçtiğinden, o yıllarda Haydarpaşa tren köprüsünün olmayıp, Yeldeğirmeni sahilinin tamamen bir kumsal olduğundan söz ediyor.

Say Sanat
EYLÜL & EKİM 2020 SAYISINDA…

Yeldeğirmeni bölgesinin konu edileceği Kadıköy Life Dergisi, eylül ayı içerisinde basılacak. Derginin yaklaşık 16 sayfası, Yeldeğirmeni ve çevresine ayrılacak. Bölgenin önde gelen markaları ile birlikte esnaf, sanatçı ve sakinlerinin görüşleri de bu sayıda yer alacak. Bölgeye İstanbul dışından ve İstanbul’un diğer semtlerinden gelenlerle mini söyleşiler de yapılacak.

Yeldeğirmeni
Yeldeğirmeni
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın