Bostancı’da “Artizan Şefler” yetişiyor

Yazar: Kadir Toprakkaya

Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nde Yaşam Çiçeği Kültür Vakfı ile Mualla Selcanoğlu Meslek Lisesi iş birliğinde, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği de taşıyan önemli bir kurs açıldı. “Artizan Chefs” projesi kapsamında hayata geçirilen kursta özellikle 6 Şubat depreminden etkilenip, İstanbul’a gelen ailelerin bireylerinin hayata yeniden tutunmalarına katkı verme düşüncesi etkili olmuş.

Yukarıda adı geçen vakıf ve lisenin proje ortağı olması ile sosyal sorumluluk projesi haline dönüşen organizasyona, pastacılık ve fırıncılık sektöründe dünyada 80 yılı aşkın deneyimi olan La Lorraine Bakery Group’un ana sponsor olması, başarı merdivenlerinin hızla tırmanılmasının yolunu açmış. Projenin çıkış noktasında “6 şubat depreminde mağdur olup, İstanbul’a gelmek zorunda kalan vatandaşlarımıza nasıl bir katkımız olabilir?” düşüncesiyle hareket ettiklerini açıklayan Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, şunları ifade etti:

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SERTİFİKA VE İSTİHDAM FIRSATI…

“Pastacı Çırağı Programı sayesinde depremzede vatandaşlarımızın ‘Pastacı Çırağı’ sertifikası aldıklarında, istihdam noktasında avantajlı durumda olabileceklerini düşündük. Kurs sonunda alınacak sertifikanın uluslararası geçerliliği olması da iş birliğimizde etkili oldu. Projenin tamamlanması sonrasında katılımcılara istihdam sağlama noktasında çeşitli firmalarla görüşmelere başladık. Kendi işini kurmak isteyenlere de nasıl iş kurulur konusunda destek olunuyor. Kursun masrafları, dernek iş birliğiyle bağışçılar tarafından karşılanıyor.”

ARTİZAN HAKKINDA…

Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Artizan, sözlük anlamı olarak bir sanatçı ve zanaatkâr tarafından yapılan ve özel ustalık gerektiren faaliyetleri ifade etmektedir. Geleneksel yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılmaktadır. Artizan gıdalar, doğal ve katkısız olmaları sebebiyle sağlığa katkılarının yanı sıra üreticilerinin ve yerel ürünlerin desteklenmesi ve yaygınlaşması, dolayısıyla ekonomik anlamda bir değer alanı yaratılması açısından üzerinde durulması gereken bir alandır. Bu gıdaların üretim sürecinin geleneksel, tarihsel, deneysel, sezgisel ve bilimsel bir anlayışla sürdürülür olması, ülkemiz gastronomisi ve tanıtımı açısından oldukça önem taşımaktadır.

Artizan Chefs Projesi kapsamında kursu tamamlayan kursiyerler için 9 Şubat günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bir kep töreni düzenlendi.
Artizan Chefs
Yeni şefleri ilk kutlayan isimler arasında, gazeteci arkadaşımız İsmet Akkoç da vardı.
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın