İstanbullular kararını verdi, Kadıköy Meydanı anketi sonuçlandı!

Yazar: Cenay Toprakkaya

Kadıköy’de uzun yıllardır değişimi bekleyen Kadıköy Meydanı için yapılan halk oylaması sona erdi. Toplamda kullanılan 31 bin 370 oyun 17 bin 245’ini alan “In Situ Kadıköy – 26 numaralı proje” seçimi kazandı. Kadıköy Life Ailesi olarak, projenin Kadıköy’e hayırlı ve uğurlu olması dileklerimizi paylaşıyoruz.

Kadıköy Meydan Düzenleme Projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kentsel tasarım yarışması sonucunda finale kalan üç projenin halk oylamaları, 17 Aralık 2020 tarihi itibariyle sona ermişti. İstanbul genelinde toplam 31 bin 370 kişi oylamaya katılım gösterirken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 18 Aralık Cuma günü sonuçları açıkladı. Sonuçlara göre 26 numaralı proje 17 bin 245 oy ile birinci olurken; 53 numaralı proje 10 bin 504, 15 numaralı proje de 3 bin 621 oy aldı.

kadıköy meydanı in situ kadıköy
“SAKİN BİR PROJE HAYALİ KURDUK”

Kadıköy Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması Eşdeğer 1.’lik Ödülü alan ve sonrasında düzenlenen halk oylamasında da birinci olan “In Situ Kadıköy – 26 numaralı proje” yaratıcılarından Adapt Mimarlık adına Selahattin Tüysüz ve Pelin Tüysüz, Aboutblank Mimarlık adına Mimar Erhan Vural ve Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Kadıköy Life Dergisi’ne projeleriyle ilgili yaptıkları detaylı açıklamada şunları ifade etmişlerdi: “Bu projeyi Adapt Mimarlık ve Aboutblank Mimarlık ofisleri bünyesinde ortak bir çalışma ile hayata geçirdik. Projede, Peyzaj Mimarı Nursen Gümüşsoy Kısar ve Şehir Plancısı Doç. Dr. Serkan Sınmaz ile çalışıldı. Ayrıca; Kent Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Zekiye Yenen, Kentsel Ulaşım Uzmanı Cenk Hamamcıoğlu ve Heykeltıraş Tevfik Türen Karagözoğlu gibi önemli danışmanlar, projenin her anında ekibe katkı sundular. Khalkedon döneminden günümüze derin bir araştırma yaparak, Kadıköy Meydanı ve sahil bölgesinde kaybolmuş, unutulmuş değerleri tekrar yaşatmaya çalışan ve sakin bir proje hayali kurduk.

KADIKÖY MEYDANI’NI TARİHSEL DEĞERLERİYLE ZENGİNLEŞTİRDİK…

Projeyi şekillendirirken Kadıköylüler arasında da genel bir kamuoyu araştırması yaptık. Moda’dan itibaren Haydarpaşa, hatta Salacak’ı hem yaya olarak hem de ekosistem (ağaçlar, kuşlar, çevre düzenlemesi) açısından birbirine bağlayan bir proje kurguladık. Teknik anlamda da otobüsler ve araçlar hem önemli bir potansiyal hem de problem… Burada yaklaşık yüz tane hat var. Bunların öncelikle depolama ihtiyaçlarını Kadıköy dışına çıkardık. Rıhtım’da sadece indi-bindi yapacaklar. Genel anlamda sakin bir tasarım yaptık. Fazla fonksiyon yüklemeden, mevcut tarihsel değerleriyle zenginleştirmeye çalıştığımız bir proje oldu.”

kadıköy meydanı in situ kadıköy
k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın