Umutlu, gönüllü ve Caferağalı bir aday: Hanife Dağıstanlı

Yazar: Pınar Baltacı

Kadıköy Caferağa Mahallesi’nin kadın muhtar adaylarından Hanife Dağıstanlı, doğma büyüme Modalı. Kendisini “Aktif vatandaş, kadın, mimar, hep meraklı, çok inatçı, gülmekte kararlı, her şeye rağmen umutlu, gönüllü ve Caferağalı” sözleriyle tanımlayan Dağıstanlı; “Birikimim, tecrübelerim ve komşularımla birlikte ortaya çıkaracağımız değişim gücünün heyecanıyla Caferağa Mahallesi Muhtarlığı’na adayım” dedi.

Uzun bir süredir Kadıköy Afet Gönüllüleri’nde çalışma yürüterek mahalle temsilcisi olan Hanife Dağıstanlı, adaylık sürecini şu sözlerle anlattı: “Kadıköy Belediyesi’nden afet eğitimi aldıktan kısa süre sonra ‘Mahalle Afet Gönüllüleri’ projesi başladı. Her mahalleden bu projeyi başlatacak, ilk adımı atacak bir gönüllüye ihtiyaç olunca, ben de Moda için çalışmaya başladım. Bu süreçte Muhtarımız Zeynep Ayman ile de görüşmelerim oldu, birlikte afet konusunda çalışmalarda bulunduk. Benim orada bulunma amacım sadece afetti, ancak muhtarlığa dair bazı detayları da Zeynep Hanım’dan görmeye başladım. Sorularımı kendisine ilettim ve detaylı gözlemlerde bulundum. Zeynep Hanım tekrar aday olmayacağını dile getirdikten sonra fikrimi olgunlaştırdım ve böylelikle ocak ayında adaylığımı açıkladım.”

Hanife Dağıstanlı

“MODA’DA EN ÖNEMLİ SORUN AFET”

Kadıköy’de doğan ve Moda’da yaşayan Dağıstanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadıköy’ü çok iyi tanıyorum. Hayatımın büyük bir çoğunluğu Moda’da geçti. Moda’nın en önemli sorunu, tüm İstanbul’da da olduğu gibi afet. Modalıların hem yapısal hem de bireysel olarak depreme hazırlanması şart. Bunun yanında çok sık dile getirilen Moda’da artan günlük nüfus, artık değiştiremeyeceğimiz ve kabul etmemiz gereken bir gerçek. Çünkü Kadıköy, dolayısıyla Moda, ulaşımda transfer merkezleri. Bu aşamada önemli olan, burada yaşayan insanların kamusal alanları rahatça kullanabilmeleri ve yaşam alanlarına müdahale edilmemesi.”

AZALAR FARKLI MESLEK GRUPLARINDAN…

Azaları belirlerken bazı mesleklerden azaların özellikle olmasına ve kapsayıcı temsiliyete önem verdiğini de ifade eden Hanife Dağıstanlı; “Azalarımız farklı konularda uzmanlıklara sahip insanlardan oluşuyor. Buna özellikle dikkat ettim. Bu yola birlikte girdik, hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gönüllülüğün, insanın yaşadığı, şekillendiği, parçası olduğu topluma liyakatini göstermek için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Oy ve Ötesi Derneği’nde 2014 yılında müşahitlikle başlayan ve bölge koordinatörlüğüne kadar pek çok görevle devam eden gönüllü çalışmalarım, katılımcı demokrasiye olan inancımı daha da pekiştirdi. Farklı inanç, düşünce ve kültürden bireylerle ön yargısız ve tarafsız bir dille iletişim kurmayı, birçok engelin etkin bir diyalogla aşılabileceğini tecrübe ettim” ifadelerini kullandı.

Hanife Dağıstanlı hakkında…

1977 yılında Caferağa Mahallesi’nde doğdu. Eğitim hayatına Bahariye İlkokulu’nda başladı, ardından Alman Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde lisans ve Münih Teknik Üniversitesi Kentsel Tasarım Kürsüsü’nde yüksek lisans dereceleri ile mimarlık eğitimini tamamladı. Profesyonel kariyerine 2006-2018 yılları arasında iki farklı mimarlık ofisinde kurucu ortak olarak devam etti. Pek çok projede yer aldı. 2019 yılından itibaren mimarlığa Caferağa Mahallesi’ndeki ofisinde devam ediyor ve İstanbul Mahkemeleri’nde bilirkişilik yapıyor. İleri seviyede Almanca ve İngilizce biliyor. Hayatı, sosyal bağların ve dostlukların önemine inanan bir aile ortamında şekillendi. Lise yıllarından itibaren gücü ve becerisi yettiğince inandığı değerleri savundu, toplumun ortak çıkarları için sivil toplum faaliyetlerinde bulundu. Aynı değerlerle yetiştirdiği kızı Mazal ve kedisi İncir ile birlikte Caferağa’da yaşıyor.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın