Yeldeğirmeni Sanat’ta genç yıldızlar

Yazar:

Rasimpaşa Mahallesi’nde 1895 yılında okul, manastır ve kilise olarak inşa edilmiş olan Notre Dame du Rosaire Kilisesi, Kadıköy Belediyesi bünyesinde Yeldeğirmeni Sanat Merkezi olarak konserlere sahne olmaya devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı viyola hocası Çiğdem Epikmen’in geçtiğimiz günlerde düzenlediği klasik batı müziği konserini, Yeldeğirmeni Sanat’ın mükemmel akustiğinde izlemek şansına sahip olduk. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden Aslı Ayben Özdemir; Karayev, F. Amirov ve B. Bartok’un eserlerini 13 yaşından beklenmeyecek bir performansla seslendirdi.

GENÇ SANATÇILAR HAYRANLIK TOPLADI…

Aynı okulda Çiğdem Altaş Epikmen ile çalışan viyolacı Ekin Özcan; Marin Marais, J. S. Bach, R. Clarke, S. Rachmaninov, J. Brahms ve G. Faure”nin eserlerini çalarken sahnede büyüdü ve izleyicileri büyüledi. Kemancı Lal Erdil; C. W. Gluck, J. Massanet ve W. A. Mozart’ın eserleriyle hayranlık topladı, yürekten alkışlandı. Her biri öğrenci olan bu pırıl pırıl gençlere, deneyimli piyanistler Gülnare Şekinskaya ve Zümrüt Alieva eşlik ettiler.

ALKIŞLAR SOKAĞA TAŞTI…

Konserin son parçası  C. Debussy’nin flüt, viyola ve arp için sonatını seslendiren MSGÜ İstanbul Devlet Konservatuarı öğrencileri Melis Çom (arp), Gülce İnceler (flüt) ve Emre Akman’in (viyola) icraları sona erdiğinde alkışlar sokaktan bile duyuluyordu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyola Öğretim Görevlisi Çiğdem Epikmen ve MSGÜ İstanbul Devlet Konservatuarı Arp – Gitar Sanat Dalı Başkanı İpek Mine Sonakın’ın titiz çalışmalarıyla düzenlenen bu konser, geleceğin yıldızlarını tanımamızı sağladı. Bu genç müzisyenlerin yolu açık olsun…

Av. Gülcan Başak, Tuğba Kayhan, Zuhal Delen, Dr. Zeynep Nircan ve Tokyo’dan hayatında ilk defa bir haftalığına İstanbul’a gelen, çocukluğundan beri keman çalan Japon filolog Hiromi…

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın