Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde “İstanbul Mikronöroşirürji Kursu”…

Yazar:

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen “İstanbul Mikronöroşirürji Kursu”, 10-19 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kurs süresince Prof. Dr. Gazi Yaşargil, dünyanın birçok ülkesinden gelen beyin cerrahlarına deneyimlerini aktardı.

Beyin cerrahisi denildiğinde dünyada akla gelen ilk isim olan “Yüzyılın Beyin Cerrahı” Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in deneyimlerini paylaştığı kurs, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe’nin direktörlüğünde gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından beyin cerrahlarının ve özel davetle gelen eğitmenlerin katılımı ile gerçekleşen kursa kayıtlar aylar öncesinden doldu.

DUAYEN HEKİMLER ENGİN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI…

Amerika Birleşik Devletleri’nden Japonya’ya kadar birçok ülkeden Türkiye’ye bu kurs için gelen hekimler; Prof. Dr. Uğur Türe ile birlikte hem bilimsel projeler üzerinde çalışan, hem de hekimliğe Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde devam ederek hastalarla bir araya gelen mikro sinir cerrahisinin kurucusu Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in tecrübelerinden faydalanma şansı yakaladı.

ÜÇ BOYUTLU CANLI AMELİYAT YAYINI İÇİN ÖZEL HAZIRLIK…

Prof. Dr. Uğur Türe’nin epilepsi ve tümör cerrahisi gibi operasyonlarında kendi geliştirdiği teknikler ile gerçekleştirdiği ameliyatlar, kursa katılan beyin cerrahları tarafından üç boyutlu olarak canlı yayında takip edildi. Ameliyatların canlı yayınlarını ekran başında kursiyerler ile birlikte Prof. Dr. Gazi Yaşargil de takip etti. Cerrahi tedaviye uygun epilepsi hastaları, beyin tümörü ve damarsal bozuklukları olan hastalar için Prof. Dr. Uğur Türe’nin geliştirdiği yeni teknikler, birçok hasta için tedavi umudu taşıyor.

“BU ŞEKİLDE ORGANİZE EDİLMİŞ KURS DÜNYADA TEKTİR…”

Kurs hakkında konuşan Prof. Dr. Uğur Türe; “Dünyanın dört kıtasında 15 yıldır kurslar veriyorum. Fakat bu şekilde organize edilmiş kurs dünyada tektir. Kurs üç kısımdan oluşuyor. Birinci kısım temel mikro cerrahi eğitimi, ikinci kısım temel beyin anatomisi eğitimi ve üçüncü kısım canlı cerrahi demonstrasyondur. Katılımcılar, üçüncü kısımda hem ameliyathane içini hem de ameliyatta kullanılan mikroskop ve 3 boyutlu endoskop görüntülerini eş zamanlı olarak üç boyutlu yayından izleyebilmektedirler. Bu sırada Prof. Yaşargil’in ameliyat ile ilgili yorumları, katılımcılara eşsiz kurs deneyimi kazandırmaktadır” dedi.

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın