İstanbulgücü ve Kadıköy Lisesi’nin umut vaad eden sporcuları…

Yazar:

Öğrencilerimizin okullarda ders bilgileriyle donanması elbette öncelikli ve gerekli, ancak onların kişisel ilgi alanlarını ve yeteneklerini de göz ardı etmemek gerekir. Bu konuda en büyük görev annelere, babalara ve eğitimcilere düşüyor.

Özellikle sanatsal ve sportif etkinliklere ilgi duyan aileler ve eğitimciler, gençlerimizin bu yönünü keşfedip onlara kendilerini geliştirebilecek ortamlar yaratıyor. Böylelikle hiç ortaya çıkmayacak gizli yetenekleri, bir sahnede ya da spor salonunda karşımızda görme şansına sahip olabiliyoruz.

İşte kulüp merkezi Kadıköy’de olan ve geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonası’na katılan Istanbulgücü Genç Bayan Basketbol Takımı’nın iki sporcu bayan öğrencisi Işıl Zaza ve Buse Türkeri, bu yıl eğitim gördükleri ve tarihinde Kadıköy’ü Avrupa ve dünyada temsil edip başarılara imza atmış İstanbul Kadıköy Lisesi (eski Kadıköy Kız Lisesi) için ter dökecekler.

Şimdiye kadar gösterdikleri performansla geleceğimiz için ışık gördüğümüz bu iki genç sporcumuza hedefleri ile ilgili sorular yönelttik. Onlar da sayfamız için düşüncelerini kısaca aktardılar:

Işıl Zaza: İlginçtir ki komşumuz olan bir doktorumuz yeteneklerimi keşfetti ve yönlendirdi, ailem de destekledi. Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı’sına başladım. Orada 7 yıl basketbol oynadım, 2 yıldır da İstanbulgücü Spor Kulübü’nde oynuyorum. Hem kulüp hem de okul takımıyla Kadıköy’de ve İstanbul’da büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

Buse Türkeri: Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda okurken sınıfıma giren iki Fenerbahçeli antrenörün beni kulüp altyapısına kazandırması sayesinde basketbolla tanıştım. Bende Işıl gibi 3 yıldır İstanbulgücü için ter döküyorum. Umarım bizi gelecek için umut vaad eden sporcu olarak görenleri hayal kırıklığına uğratmayız.

Fotoğraflar: Neslihan Baysal

k iletişim yayınları

Beğenebileceğiniz Diğer Haberler

Bir yorum bırakın